Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

UĞUR BAŞKANA 2 SORU

UĞUR BAŞKANA 2 SORU

Teknolojiye mi diyelim yoksa modaya mı bilmem; bizler de ayak uydurarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın basın mensuplarıyla telekonferans yoluyla düzenlediği toplantıya katıldık. Toplantı dijital ve hızlı olduğu için biz de hemen yorumlayıp sitemize atalım dedik. Zira baskıyı ve yazı günümüzü beklersek bu yazıyı en erken Çarşamba günü okuyabilecektiniz.

Toplantı oldukça hareketliydi, katılım sağlayan arkadaşlar kafalarındaki soruları sordular başkan da bildiklerini anlattı.

Uğur Başkan’a iki soru sordum. Birincisi ulusal medyada ve sosyal medyada yoğun bir şekilde umrecilerin korona yaydığı algısı pompalanıyordu, özellikle bu üslupla Konya karalanıyordu, başkanın bu konudaki düşüncelerini merak ettim.

Uğur Başkan, mesele Konya olunca bazı güruhların ısrarla algı operasyonu yaptığını umreciler üzerinden olumsuz propaganda oluşturulduğunu anlattı. Suudi Arabistan dışındaki ülkelerden gelenlerin daha çok korona virüs getirdiğini belirtti. Ayrıca başkan umreden gelenlerin vakalara oranın %16 ile sınırlı olduğunu söyledi. Konya’da bu anlamda olumsuz bir durumun olmadığını, umreciler için yapılan karalamaların haksızlık olduğunu anlattı.

Uğur Başkan, toplantının başında önemli açıklamalar yaptı. Özellikle haberlerimizden okuyacağınız sosyal destekleri artıracaklarının altını çizdi. Bende buradan hareketle, ‘sayın başkan, su ve ulaşım gibi ana gelir kaynaklarınız neredeyse sıfırlandı. Bahsettiğiniz yardımları hangi kaynakla yapacaksınız?’ dedim.

Uğur Başkan kaynakların azalması hususundaki duruma hak vererek, ‘malum bahar ayları geliyor, normalde yapmamız gereken yatırımlar olacaktı ancak bu olağanüstü durumlar nedeniyle bazı yatırımlar yapılamayacak, buradaki kaynakları vatandaşlarımıza sosyal yardım olarak vereceğiz, kimseyi aç bırakmayacağız Allah’ın izniyle’ dedi.

İnşallah bu süreci el birliğiyle aşacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR