Ukrayna’da Çernobil Bölgesinde Orman Yangını

Ukrayna’da Çernobil Bölgesinde Orman Yangını
Ukrayna Devlet Acil Servisi: “Kiev ve Kiev bölgesinde radyasyon oranı normal sınırlar içerisindedir”

KİEV (AA) – Ukrayna’da Çernobil nükleer faciasının yaşandığı bölgede çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları üçüncü gününde devam ediyor.

Ukrayna Devlet Acil Servisinden yapılan açıklamada, 4 Nisan’da Çernobil bölgesinde 20 hektarlık alanda yangın çıktığı kaydedildi.

124 kişi, 2 yangın söndürme uçağı, bir helikopter ve 28 yangın söndürme aracı ile yangın söndürme çalışmalarının üçüncü gününde devam ettiği belirtilen açıklamada, “Kiev ve Kiev bölgesinde radyasyon oranı normal sınırlar içerisindedir.” ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e 110 kilometre uzaklıkta bulunan Çernobil Nükleer Santrali’nde 26 Nisan 1986’da patlama meydana gelmiş ve dünyanın en büyük nükleer faciasına sahne olmuştu.

Patlamadan çıkan zehirli bulut, başta Ukrayna ve Belarus olmak üzere Rusya ve Avrupa’nın bir kısmını etkilemiş, zehirli bulutlar, ABD, Kanada ve hatta Japonya’ya bile ulaşmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, felaketin gerçekleştiği 30 kilometrelik bölgede çalışan ve yaşayan 600 bin kişi yüksek dozda radyasyona maruz kalmış, Ukrayna’ya komşu ülkeler başta olmak üzere dünyada milyonlarca insan faciadan olumsuz etkilenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.