Ümraniye'de tahliye gerginliği

Ümraniye'de tahliye gerginliği
İSTANBUL (AA) - Ümraniye'de 3 katlı bir binanın tahliyesi sırasında gerginlik yaşandı.Site Mahallesi 3010 Cadde 38 numaradaki 3 katlı binanın arsa sahibi...

İSTANBUL (AA) - Ümraniye'de 3 katlı bir binanın tahliyesi sırasında gerginlik yaşandı.

Site Mahallesi 3010 Cadde 38 numaradaki 3 katlı binanın arsa sahibi tarafından mahkemeden tahliye kararı çıkartıldı. Tahliye kararı üzerine görevli memurlar, polis ve yıkım ekipleri binaya geldi.

Binanın bulunduğu cadde polis tarafından güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatılırken çevresinde de geniş güvenlik önlemi aldı. Görevli memurların tahliye kararını uygulamaya başladığı esnada bina sakinleri ile görevliler arasında tartışma başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine polis devreye girdi. Bina sakinleri ikna edilemeyince kısa süreliğine gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. Sakinleşen bina sakinleri daha sonra bırakıldı.

Binanın tahliye işlemleri sürerken, elektrik ve doğalgazı da yetkililer tarafından kesildi. Tahliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından binanın yıkılacağı öğrenildi.

Bu arada bina sakinlerinden Suzan-Mehmet Boral çifti gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz 40 yıldır burada oturuyoruz. Evimizi borçla yaptık. Şimdi bizi kapının önüne koyuyorlar. Bu kış günü nereye gidebiliriz. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.