Uğur Özteke

Uğur Özteke

ÜNİVERSİTE MEZUNU “ÇÖPÇÜ” FATİH…

ÜNİVERSİTE MEZUNU “ÇÖPÇÜ” FATİH…

Bugün izninizle yine şehirden dahası kendimizden söz edeceğiz.

Ankara’da İstanbul’da da trafikte bu işleri yapan belli bir kesim var ama benim kabullenemediğim bizim Konya’da, işimiz sektörümüz ne olursa olsun bu şehrin her insanı mübarektir, temizdir ve iyi niyetlidir. Ah böyle düşünmesem belki bu kadar gördüklerimize bozulmayacağım.

Hani iki gündür sabah saatlerinde yağmur ortalığı şöyle bir ıslatıyor ya vallahi zaten sabah akşam saatlerinde rezil olan trafik sözüm ona “uyanık” ama bence “terbiyesiz, bencil” bazı sürücüler yüzünden daha da kilitleniyor. Çünkü bir sözüm ona kendisini zeki sayan sürücünün yüzünden dur kalklar ve çekişmeler yüzünden iki yeşil ışık daha yanıp sönerken arka sıralardaki bizler yerimizde sayıyoruz.

İşte bu fotoğrafı da çarşamba sabahı çektim.

foto-1-427-001.jpg

Çünkü biz taaa son sıradan sıramıza girip ışıkların yanıp sönmesini beklerken ister dolmuş sürücüsü olsun isterseniz özel otomobil sürücüsü olsun, iki şeritlik yola sağdan üçüncü sıraya kaynak yapıp araçlarının burunlarını otomobillerin arasına sokup akılları sıra daha az beklemiş oluyorlar.  

Burası Nalçacı Caddesinde Kule’den gelen ve Büyükşehir Binasının önünden Hacı Veyiszade tarafına gidilen yer. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu sütunlardan defalarca yazmamız üzerine babalar ile burayı böldüler. Ama görülüyor ki buraya yeni bir çözüm gerekiyor. Ya babalar daha gerilerden yapılacak ya da Belediyenin arkasından gelip buraya girişe bir farklı önlem alınmış olacak.    

Aksi takdirde bizim gibi kurallara uymaya çalışan ve sırasını bekleyenler bu uyanıklar ile akraba olmaya devam edecekler. 

İŞİNİ EN İYİ YAPAN İNSAN

Beni her gün okuduğunu bilmediğim ama nerede ise 40 yıldır kendisine büyük saygı duyduğum emeklilik günlerine ise hep imrendiğim Hasan Kavuş abim dün sabah bizi yazımız nedeni ile arayan büyüklerimizdendi. Hasan abi selam sabahtan sonra dün çöp konusu yerin Meram mı, Selçuklu mu? Olduğunu sorduktan sonra Meram Belediyesi’nin temizlik konusundaki çalışmalarını müdüründen işçisine kadar tek tek anlattı.

Çünkü Hasan Kavuş abi Meram Bölgesinde özellikle de Evliya Çelebi Mahallesi bölgesinde her çiçekten böcekten kendisini sorumlu tutan duyarlı Meramlılardandır.

Hasan abi ile sohbetimiz devam ederken bu bölgede temizlik görevlisi Fatih’ten söz etti. “Ne olur gel bu Fatih’i bir tanı. Fatih üniversite mezunu ama bir insan görevini bu kadar mı düzenli ve titiz yapar” diyordu. Hasan abiye söz verdim, inşallah gideceğim. Nasıl olsa Hasan abi ile bir sac böreği yiyeceğiz. O gün Fatih’i de buluruz sac böreğini üçümüz yeriz diye ümit ediyorum. (Fatih kardeşimiz hakkını helal etsin. Namusu ile alnının akı ve helalinden işini en iyi şekilde yapıyor. Şahsen böyle insanlara asla “çöpçü” gibi bir sınıflandırma yapamam. Sadece başlığa “temizlik işçisi” dediğimiz zaman uzun olur diye böyle yazmak zorunda kaldım. Fatih kardeşim hakkını helal et ne olur)

Hasan abi ile nerede ise 20 dakika kadar sohbet ettik. Hasan abi olaylara tarafsız bakar. Eğer Belediyenin bir sorumluluğu varsa onu da söyler yazar telefon eder. Mesela Evliya Çelebi Parkı’nın oradaki otoparka giren beş altı otomobil sürücüsünün buraya yeni yapılan damlama sulamaların ve ekilen çiçeklerin üzerine çıktıklarını görünce dayanamamış fotoğraflarını çekmiş belediyeye göndermiş. Belediyenin de yapacağı bir şey yok ki. İki gün sonra gelmişler milletin görerek ezdiği bozduğu yerleri yeniden yapmışlar.

Kimse kusura bakmayacak. Yöneticilerin siyasilerin bir eksiği yanlışı olduğu zaman nasıl yazabildiğimiz kadar dile getiriyor isek vatandaş olarak da ister belediyelerin olsun ister devletin hiçbir direğini kırma, çizme çöpüne, sopasına plastiğine zarar verme gibi bir lüksümüz yok.

Haaa belki bu işleri yapanların yanına kar kalıyor gibi görünse de bu işlerin parası bizlerin cebinden çıkıyor. Ben de dahil biraz aklı eren de bu vatan millet devlet düşmanlarına haklarını helal etmiyorlar. Bu böyle biline.

ŞABAN MÜDÜRÜ DE ÜZMÜŞÜZ…

Dün yazımızı bitirdik gönderdik kapı çaldı. Meram Belediyesinin tek kelime ile görev adamı son olarak Kudüs’te birlikte olduğumuz (Bunu bilerek yazıyorum kendisini çok iyi tanıdığıma inandığım için) Meram Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şaban Dişçi abimiz içeriye girdi. Hemen durumu anladım. Çünkü dün bir bayan okurumuzun Havzan’dan gönderdiği fotoğraf karesini yazmıştık. Yazmıştık ama başımıza geleceği de biliyorduk. Şaban abimizi bilenler bilir. Tek kelime ile işinin delisidir ve kul hakkından korkar. Neyse lafı uzatmayalım. Şaban abi bu olayın öncesini ve sonrasını fotoğraflarla belgelemiş. Burası Kitapçı Sokak imiş. Burada bir vatandaş inşaata başlayacağı için çöp bidonları bir başka noktaya alınmış. Mahalleli birbirine girmiş. Sonra görüşülmüş başka bir noktaya çöp bidonları çekilmiş. Ve bizim yayınladığımız yerin yanına da “çöp dökmek yasaktır” diye tabela dikilmiş.

Biz olayı anladık ama gerçekten Belediyecilerinde işi çooook zor.

Temizlik ve Çevre birimi bence Fatma Toru Hanımefendi’nin yüz akıdır. Ben buna inanıyorum. Gerisini bilmem.

Zaten Şaban abi de bize niye geldiğini şöyle özetliyordu “Ben sadece gerçekten çalışan ve aldığı parayı helal ettiren işçilerimizin adına durumu iletmek için geldim” diyordu.   

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Misafirler olmasaydı bütün evler mezarlığa dönerdi

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?       

Hep konuşmak yerine karşımızdaki insanı da sabırla sonuna kadar dinlemeyi becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR