Uğur Özteke

Uğur Özteke

Üst düzey protokol hatası mı yapıyoruz?

Üst düzey protokol hatası mı yapıyoruz?

Yepyeni bir yılın ilk gününden tüm okurlarımıza en derin saygı ve en samimi sevgilerimizi sunuyoruz.

Bugünün bizim için dünden tek bir farkı var; takvimi değiştirdik. Allah’ın izni tam gaz çalışmaya devam.

Biri bize çıkıp dese ki “Öyle durduk yerde yok efendim biz 365 gün yerel yazı yazarız. Bizim gibi Türkiye’de bunu yapan ikinci bir isim filan yok deme. Sen ancak sana gönderilenlerle yazı yazabiliyorsun. Okurun olmasa, vatandaş olmasa sen bir hiçsin”…

Bunu diyen adamı kalkar alnından öperim. 

Evet eğriye eğri doğruya doğru. 40 yıllık gazetecilik yapıyoruz yaptığımız haberlerde, yazdığımız yazılarda okurlarımızın, eşimizin dostumuzun, hiç bizi görüp tanımadığı halde bize güvenen insanların sayesinde biz bu işi yapıyor üstelik de bu işten ekmek yiyoruz.

Ne mutlu ki bize inanan bunca dost isim var.

Alın yeni yılın ilk gününde size bir yazı. Taş gibi bir yazı. Nerenize dayarsanız dayayın. 

Üstelik de bu yazı konusu da devletin çok başarılı bizim de dostumuz olan ama yılda bile belki bir defa karşılaştığımız bir görevliden.

Bakın bu dost isim ne yazıyor, neyin fotoğrafını çekip bize gönderiyor; 

“Sayın Uğur ağabeyciğim, öncelikle iyi çalışmalar diliyor, saygılarımı sunuyorum.

30 Aralık 2015 Çarşamba günü Pusula Gazetesi’nde yayımlanan köşe yazınız üzerine bir hususu sizinle paylaşmak istiyorum. 

Uzun yıllar bürokraside hem de üst düzeyde ve hassas noktalarda görev yapmış biri olarak bize öğretilenlerin en başında protokol kuralları geliyordu. Gerek üst amirlerimiz olan resmi ilişkilerimizde ve gerekse toplumsal yaşamda protokol kurallarına dikkat ediyorduk. Otururken, kalkarken, konuşurken, giyim ve kuşam vs. hep protokol kurallarına riayet ediyorduk. 

Protokol bir anlamda da resmi görgü kurallarıdır. İnsanlar arasında saygı ve anlayışa dayanan, öğrenilmesi gereken kurallardır.

Uzun zamandır Konya Kültür Park’taki alanda asılı bulunan “İlk Günkü Aşkla Hep Birlikte Konya” sloganlı dev bir pankart var.

foto2-003.jpg

Pankartta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun birlikte yer aldığı bir fotoğraf da bulunuyor. Büyük olasılıkla fotomontaj bir tasarım gerçekleştirilmiş fakat gözden kaçan çok büyük bir protokol hatası var. Resmi protokol kurallarında üst daima sağdadır. 

Otururken, ayakta dururken veya yürürken astın devamlı solda durması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti devlet yapısı içerisinde Cumhurbaşkanlığı makamı en üst makam olduğuna göre Başbakan, Cumhurbaşkanı’nın sağında değil de solunda yer alması gerekmektedir. 

Bu fotoğraf Sayın Cumhurbaşkanını, Sayın Başbakan’ın karşısında ast durumuna düşürmüştür. Bu hata Sayın Cumhurbaşkanı’na nezaketen düzeltilmesi gerekmektedir. Bilgilerinize sunulur.”…

………..

Dostuma yüzde yüz inanıyorum da eğer yazdıkları doğrusu ise -ki öyle gözüküyor- vay başımıza gelenlere. Yan ağla, dön ağla sonra da donunu bağla. 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sabır suskunluk değil işitilmeyen feryattır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bu dünyanın yalan olduğunun şuuruna vardığımız anda daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR