Ali Dutal

Ali Dutal

UYDURULMUŞ DİN/İNDİRİLMİŞ DİN MESELESİ

UYDURULMUŞ DİN/İNDİRİLMİŞ DİN MESELESİ

İslam düşmanı güçler ülkemiz Müslümanlarının iman ve itikadını bozmaya yönelik faaliyetlerine şeytani metotlarla devam etmektedirler. Bunlardan birisi belki de en önemlisi, “Uydurulmuş Din/İndirilmiş Din” söylemleridir.

Müslümanlar üzerinde bu söylemin çok etkili olmadığı düşünülse de; düşünüldüğünden çok daha fazla etkili olduğunu somut olarak görmekteyiz.

Amaçları; İslam’ın temel kaynaklarından ikincisi olan “sünneti” dolayısıyla Peygamber Efendimiz (sav)’i devreden çıkararak herkesin kafasına göre anladığı bir din anlayışını yerleştirmek.

Bu saptırıcılar “uydurulmuş dinden” sürekli bahsetmelerine rağmen; nelerin uydurulduğunu söylemezler. Allah(cc) aşkı için aklı başında insanlara soruyorum; ne uydurulmuş ne değiştirilmiş?

-İslam’ın emir ve yasakları aynı değil mi?

-Namaz mı değişti, oruç mu değişti; yoksa içki, kumar, zina yasak olmaktan mı çıkarıldı?

Bunların derdi insanların kafasını karıştırarak şüpheye düşürmek; en önemlisi ibadetsiz, yasaksız bir din oluşturmak; aslında dinden çıkarmak!

İslam tarihinin en alimleri bunlar; bunlardan önce yaşayan alimler hiçbir şey anlamamış; yuh olsun alayınıza!

Düşünün! Eshab-ı Kiram Efendilerimizi görmüş, büyük müçtehit adı üzerinde İmam-ı Azam Ebu Hanife(ra)  ve diğer büyük alimler anlayamamış, bunlar 1400 yıl sonra anlıyorlar! Aslında kafalarına göre bir din uydurmaya çalışanlar kendileri.

Bunların “Uydurulmuş Din/İndirilmiş Din” zırvalıklarına inanmayın; iman ve itikadınıza zarar verebilirsiniz!

Bu anlayış kişiyi “DEİZME” götürebilir. En somut örnek Yaşar Nuri ÖZTÜRK’tür. Ülkemizde, “Uydurulmuş Din/İndirilmiş Din” sözünü en çok kullanan kişi Y.N. Öztürk’tü. Bu gerçeği ölmeden önceki konuşmalarında görebilirsiniz.

Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ; kendisine “Uydurulmuş Din/İndirilmiş Din” ile ilgili sorulan bir soruya;

"Buna hem ilmen hem de ahlâken katılmak mümkün değildir. Medya önünde yapılan pek çok tartışmada da bu tasnifi duymaya başladık. Bu doğru değildir. Üç ihtimal söz konusu olabilir.

1.Eğer biri böyle bir tasnif ile “indirilmiş din” benim inandığım dindir. Benim size anlattığım dindir. Başkalarının anlattığı ve yaşadığı din ise uydurulmuş dindir, demek istiyorsa ki ben herhangi bir Müslümanın bunu kastedebileceğine ihtimal vermiyorum. Bu tasnif ideolojik tekfirciliğin en aşırı ve en kötü ifadesi olur. Böyle bir şey elbette kabul edilemez.

2.Eğer bu tasnifte kastedilen; “indirilmiş din” Hz. Peygamber(sav)’e gelen, onun ve ashabının uyguladığı dindir. Ondan sonra gelen Müslümanlar bu dini topyekûn değiştirdiler ve “uydurulmuş din” ortaya çıktı, denmek isteniyorsa bu da hiç şüphesiz İslam’ın tarihine atılmış en büyük iftira olur. İslam’ın topyekûn tahrif ve tebdil edildiğini iddia etmek Allah’ın kitabına ve o kitaptaki bütün vaatlerine de aykırıdır. Bu İslam’ın tarihini tekfir etmek manasına gelir.

3.Üçüncü ihtimal, eğer bu tasniften maksat dinin sadece Cebrail(as) vasıtası ile inen vahiyden ibaret olduğunu, vahyin de sadece Kur’an’dan ibaret olduğunu iddia etmek ise yani Hz. Peygamber(sav)’i onun sünnet-i seniyyesini, sahih hadis ve sadık haber mirasını “uydurulmuş din” kategorisine katmak için ifade ediliyorsa bu din İslam olmaz. Zira İslam bir bütün olarak Hz. Peygamber(sav)’e gelen vahiyden onun beyan edip yaşayarak bize tebliğ ettiği hakikatler bütünüdür. Ümmetin icmaı, rey ve kıyasa dayanan fıkıh mirası aklıselimin içtihadı, istihsanı, maslahatı ve bütün bunları da “uydurulmuş din” kabul etmek hem ilme hem akla ziyandır.

Bu tasnifi yapanlar tarih içinde dine karışan yanlış düşünceleri, gelenekleri bidat ve hurafeleri kast ediyorlar varsayalım, bu da doğru değildir. Üç beş uydurma haber üzerinden topyekûn Rasul-i Ekrem(sav)’in sünnetini ve hadis mirasını reddetmek indirilmiş dedikleri dinin de her ayetine aykırıdır."

Gereksiz yere toplumun zihni karıştırılmak istenmektedir. “İndirilmiş Din/Uydurulmuş din” diye ortaya atılan kavramların tarafları, maksatlı bir söylem geliştirmektedirler. Bu söylemlerle, hurafelerin dini hakikatlerle karıştığı söylenmek isteniyorsa, bunun ne söylemi ne de yöntemi bu değildir.

  Korunması Allah(cc)’a ait olduğu belirtilen İslam Dini, hiçbir dış müdahaleyi kabul etmez, içinde bulundurmaz ve barındırmaz.

             

             

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR