Rivahi Kalay

Rivahi Kalay

...VE GÜNLERDEN YOZGAT SÜRMELİSİ

...VE GÜNLERDEN YOZGAT SÜRMELİSİ

Güzel Anadolu’muza yaz mevsiminin gelişi, şehir ve yurt dışından gelen insanlarımızın bir araya gelmesine, çeşitli etkinliklerin düzenlenmesine, bölgenin tanıtımına vesile olur. Bölgesel olarak kutlanan yayla şenlikleri, köy şenlikleri, şahısların anısına düzenlenen etkinlikler ülkemiz insanlarını birleştiren, toplumsal kültürel değerleri yaşatan, toplumlar için bir buluşma an’ı olmuştur. Bu tür etkinlikler bölgenin tanıtımının yanı sıra ekonomisine de katkı sağlar.

 Bu etkinliklerin toplumsal değerinin artması için kültürel ve sosyolojik olguların yer alması çok önemlidir. Böyle bir olguyu bu kez Yozgat’ta yaşadık.

 Bozok Yaylasında, Yozgat’ta sürülerini otlatan çoban Sürmeli Bey’i,  gözleri Sürmeli bir güzele âşık olur. Sürmeli kızın babası, kızını vermez. Gönlüne sevgisi düşen Sürmeli Bey’i Aşkını kavalıyla yüreğinden nefesine, kendini de Yozgat’ın cennet misali akciğerleri Çamlık’tan Akdağmadeni’ne uzanan ormanlara, dağlara verir. Sever, kavuşamaz adı aşk olur, aşkı da dillere destan olur.

Sürmeli adı geçmişte aşkı yaşarken, bugünlerde Yozgat Belediyesinin düzenlediği 19. Uluslararası Sürmeli Kültür- Sanat- Sosyal etkinlikleriyle Yozgat’a güzellikler yaşattı. Yozgat’ta ne yapılabilir ki! Hiçbir şey yok, diyenlere inat neler yoktu ki!  Bir hafta devam eden etkinlikte Mehter konseri, sünnet şöleni, uçurtma şenliği, İran, Bulgaristan, Azerbaycan ve Gürcistan halk dansı topluluklarının gösterileri, Açıkhava konserleri, tarih kokan konaklarda Şair ve Ozanlarla şiir ve türküler, Sürmeli şiir akşamları, sohbetleri… Edebiyat, kültür, sanat adına her şey vardı.

Yozgat Belediyesinin 19. Uluslararası Sürmeli Kültür, Sanat ve Sosyal Etkinlikleri' şiirlere türkülere konu olan ‘dostluk’, hoş sohbetlerle yollarımızı birleştirdi.  Şehir dışından gelen şiir sevdalısı, şair yazar gönül dostlarımızla birlikte, buram buram sevgi, umut, dostluk kokan şiirler, türküler, sohbetler vardı.  Dostlar türkülerle, sohbetle geceyi devirirken, doğan güne huzurla birlikte Çamlık’ın bol oksijeninin verdiği zindelikle günlere  ‘merhaba’ dedi. Günler güzellikleriyle hızla geçerken, muhteşemlik ve dostluk baki kaldı. Bir hafta süren etkinliğin sonuna, ayrılık vaktine geldi.

     Ayrılığın vermiş olduğu hüznün yanı sıra memnuniyet, huzur ve samimiyetle şehrimizden mutlu ayrılan ‘Gönül Dostlarımıza’,

     Yozgat’a bu güzellikleri, mutluluğu yaşamamıza vesile olan Yozgat Belediyesi yetkililerine,

     İçtenliği, emeği sevgiyle harmanlayıp sunan tüm dostlara teşekkürler… Sevgiyle kalın…

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Rivahi Kalay Arşivi
SON YAZILAR