Murat Güzel

Murat Güzel

Ve ilk etap tamamlanırken…

Ve ilk etap tamamlanırken…

AK Parti’ye aday adayı olarak başvuranların sayısında hızlı bir artış yaşanıyor.

Yazıyı yazdığımız sıralarda aldığımız bilgilere göre başvuranları sayısı 120’yi geçti.

Genel Merkeze yapılan ve bugün de gerçekleşecek başvuruların ardından bu sayının Konya için 2011 seçimlerindeki rakamı geçeceğini tahmin ediyorum.

AK Parti’ye aday adaylığı için başvuran isimler arasında 24. Dönem Konya milletvekili Hüsnü Tuna beyin ismi dikkat çekiyor.

AK Parti’nin milletvekili aday listelerini seçen kurulun önceki dönmelerde benimsediği kriterlere ilişkin yaptığımız küçük bir araştırmadan edindiğimiz şu istatistiki bilgi Hüsnü beyin listeye girip giremeyeceğiyle ilgili bize belki ışık tutar.

Önceki dönemlerde partiden milletvekili seçilmiş, ancak bir dönem meclis dışında kalmış hiçbir ismi AK Parti tekrar milletvekilliğine aday göstermedi.

Sözgelimi Konya için buna örnek Ahmet Işık’tır.

Tabii istatistiklere bu konularda ne kadar güvenilebilir, o da ayrı bir husus.

Milletvekilliğine aday listesinde yer aldığı halde seçilememiş isimlerin tekrar aday yapılıp yapılmayacağı husus da soruluyor bize.

Bu soruları soran dostların zihinlerinden geçenin Halil Etyemez ismi olduğunu fark ediyorsunuz.

Halil Bey son derece başarılı bir bakan yardımcılığı yaptı.

Ereğli cenahlarında da önemli bir ağırlığı var.

Bu açıdan listeye girme şansının yüksek olduğunu düşünüyorum.

Listeye girme şansı demişken son dönemlerde yaygınlaşan şu işaret alma mevzusu da epey ilginç esprilere sebep olabiliyor doğrusu.

AKL Prti üst yönetiminde tanıdığı, yakını, ahbabı olan her aday adayı “işaret “ aldığını rahatça dile getirebiliyor.

Ancak kesin bir şey var ki şu anda sadece Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Konya’dan ve birinci sııradan tekrar milletvekilliğine aday gösterilecek.

Diğer bütün isimlerin –en azından görünürde- şansı eşit.

Temayül yoklamalarının tarihi henüz kesinleşmedi. 28 Şubat’ta da yapılabilir, 1 Mart’ta da.

Temayül yoklamasında izlenecek usul, kimlerin oy kullanacağı, nasıl oy kullanılacağı, oyların sayımının Konya’da mı Genel Merkez’de mi yapılacağı hususları da yazıyı yazdığımız sıralarda belirsizdi.

Bu konuda geçtiğimiz günlerde düzenlenen AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda genel merkezin başkanların istişari görüşüne başvurduğunu biliyoruz.

Bugün saat 18’de AK Parti İl Binasında Konya il başkanı Musa Arat’ın düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna aktarılacak bu konudaki net bilgiler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR