Uğur Özteke

Uğur Özteke

Vekillerimize yeni araç istasyonumuzu hatırlatalım istedik?

Vekillerimize yeni araç istasyonumuzu hatırlatalım istedik?

Gündem o kadar yoğun öylesine dolu ki. Eskiden pazar yazılarımızda daha rahat ve insanlarımızı sıkmayacak okurlarımızı üzmeyecek konulara değinir sizlerin pazar tatilini güzel güzel geçirmenize yardımcı olmaya çalışırdık.

Ancak Pazar olunca şehrin sorunu bitmiyor. Dertler dinmiyor. Dahası pazarları Konya’nın en büyük sorunlarının başında gelen trafik işi belki de azgınlaşıyor.

Buraya gelmeden önce değerli okurumuz İbrahim …. Beyin bizimle paylaştığı bir konudan işe başlayalım.

“Selamünaleyküm Uğur abi kolay gelsin.

Konya’da araç sayısı gün geçtikçe artıyor. Yollar araç kaldırmaz oldu. İl jandarmanın yanı, Ankara yolu galericiler ve Ankara yolu üzerindeki Adana yolu köprülü kavşağında sabah ve akşamları trafik kilitlenip kalıyor. Buralara acilen alt geçit yapılmalı, Adana yolu köprülü kavşağı iki şeritli burasıda acil üç şeride çıkarılmalı, çünkü yol genişletmeye uygun.

Abi bunları dile getirsen, senin büyüklere ulaşman daha kolay yetkililere iletsen çok iyi olur.
Abi kolay gelsin.”…

***

Teşekkürler İbrahim Bey. Bu güzergâh için az bile yazmışınız. Bu yol bizim güzergâhımız hiç değil. Buradan ne evimize gidiliyor ne de işimize.

Her gün, her gün değilse de iki güne bir bu yolu bizde mutlaka kullanıyoruz.

Niye?

Çünkü bir basın mensubu olarak sürekli olarak sanayinin ekonominin içinde olmalıyız. Ekonominin olduğu yerde siyasette kaçınılmaz olduğuna göre bize hak veriyorsunuz değil mi?

Ve bu güzergâh İbrahim Beyin dediği gibi sadece sabah ve akşam saatlerinde değil ne zaman kaçta geçerseniz geçin inanılmaz derece yoğun.

Böyle bir planlamada ana yolun arkalarına da hızla yeni sanayi sitelerinin kurulduğunu düşündüğünüz zaman varın gidin yoğunluğu siz hayal edin.

Allah acil işi olanları buraya düşürmesin demekten başka elimizden bir şey gelmiyor.

Çünkü büyüklerimiz bu yol ana yol olmak üzere bu bölgeye yapmayı planladıkları projeler aklımıza geldikçe işimiz Allah’a kaldı demekten başka bir şey daha diyemiyoruz.

YENİ ARAÇ MUAYENE İSTASYONUNDAN NE HABER?  

Geçenlerde bize güvenen inanan bir okurumuz olan Mehmet Okutan Bey bizimle şöyle bir şey paylaştı;

“Araç muayene istasyonunu söyleyeceğim. Kocaman Konya sözde büyük şehir halen 1 tane istasyon var. Çok komik, çok rezil bir durumdayız. Sıra beklemekten başka bir şey yok. Araç sayısına göre yeterli mi bu istasyon?

Çok mu zor bir istasyon daha açılması?.

Bu duruma yazınızda köşenizde yer verir kaleme alırsanız çok sevinirim iyi akşamlar”…

***

Mehmet Bey sizin bu isteğinizi bizde direk olarak özellikle Ak Partili sayın vekillerimize iletiyoruz. Çünkü son seçimler öncesi bizde dahil bu konudaki müjdeleri manşetler yaparak gazetemize taşımıştık.

Belki o günlerde bu sözleri veren vekillerimiz artık araçlarını özel makam şoförleri ile Ankara’da muayene istasyonlarına gönderiyorlardır.

Onun içinde verilen sözler unutulmuş olabilir.

Bizde sizlerin sayesinde hatırlatalım istedik. 

İyi pazarlar, iyi tatiller…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Büyüklerin söz verişleri, yürüyüp duran bir definedir; ehil olmayanların söz verişleri ise akıp giden bir zahmettir, bir eziyettir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ankara yolunda hız sınırını iki üç kat aşan ağır tonajlı araçlara bir dur diyebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR