VİOP'ta endeks kontratı güne yatay başladı

VİOP'ta endeks kontratı güne yatay başladı
İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yatay başladı. Şubat...

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yatay başladı.

Şubat vadeli endeks kontratı, açılışta en düşük 92.550, en yüksek 92.800 puanı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanışın hemen üzerinde 92.750 seviyelerinde dengelendi. Dün, önceki günkü yükseliş eğilimini sürdüren endeks kontratı günü yüzde 0,90 artışla 92.700 puandan tamamlamıştı.

Analistler, dün yurt içi piyasalar kapandıktan sonra düşüşü hızlanan Brent petrolün varil fiyatının yüzde 4,7 değer kaybetmesine bağlı olarak yurt dışı borsalardaki düşüşlerin bugün açılışta endeks kontratlarını negatif etkilediğini ifade ediyor. Endeks kontratının 93.200 seviyesinin direnç konumunda olduğunu dile getiren analistler, olası düşüşlerde ise 92.000 seviyesinin destek konumuna gelebileceğini kaydediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.