VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı
İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yükselişle başladı. Şubat...

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yükselişle başladı.

Şubat vadeli endeks kontratı, açılışta en yüksek 91.825 puanı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanışın 300 puan üzerinde, 91.675 seviyelerinde dengelendi. Dün, en yüksek 93.050 puanı gördükten sonra düşüşe geçen endeks kontratı, yüzde 1,43 azalışla 91.375 puandan kapanmıştı.

Analistler, petrol fiyatlarına bağlı dalgalı seyrin devam ettiğini belirterek, bugün Asya piyasalarında 34,20 dolar seviyelerinden işlem gören Brent petrolün varil fiyatının, 34 doların üzerinde kalıp kalamayacağının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını dile getiriyor.

Bugün ayrıca İngiltere'de büyüme, Avro Bölgesi'nde enflasyon ve ABD'de dayanıklı mal siparişleri verisinin izleneceğini belirten analistler, endeks kontratının 93.200 seviyesinin direnç, 91.000 seviyesinin destek konumuna gelebileceğini kaydediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.