VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı
İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,60 yükselişle...

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,60 yükselişle başladı.

Şubat vadeli endeks kontratı, açılışta en yüksek 92.950 puanı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanışın 500 puan üzerinde 92.850 seviyelerinde dengelendi. Dün, gün boyu pozitif bir seyir izleyen endeks kontratı günü yüzde 1,07 artışla 92.350 puandan tamamlamıştı.

Analistler, petrol fiyatlarına bağlı dalgalı seyrin devam ettiğini belirterek, bugün Asya piyasalarında 35 doların üzerinde işlem gören Brent petrolün varil fiyatının yatırımcıların risk iştahının artmasını sağladığını ifade ediyor.

Bugün yurt dışında başta ABD büyüme olmak üzere yoğun veri akışının takip edileceğini kaydeden analistler, yurt içinde kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in piyasalar kapandıktan sonra açıklaması beklenen Türkiye değerlendirmesinin odak noktasında olacağını, teknik olarak ise endeks kontratının 93.200 seviyesinin direnç, 91.000 seviyesinin desteklerinin izleneceğini vurguluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.