VİOP'ta endeks kontratı haftaya düşüşle başladı

VİOP'ta endeks kontratı haftaya düşüşle başladı
İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,43 düşüşle...

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,43 düşüşle başladı.

Nisan vadeli endeks kontratı, açılışta 97.025 puanı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanışın 375 puan altında 97.350 seviyelerinde dengelendi. Cuma günü pozitif bir seyir izleyen endeks kontratı, gün içinde en yüksek 97.825 puanı görse de günü 97.725 puandan tamamlamıştı.

Analistler, bugün veri akışının zayıf olduğunu belirterek, bu hafta yurt içi piyasalarda Aralık 2015 iş gücü istatistiklerinin, yurt dışında ise yarınki Japonya Merkez Bankası (BoJ) ile çarşamba günkü ABD Merkez Bankası (Fed) ve perşembe günkü İngiltere Merkez Bankası (BoE) toplantılarından çıkacak kararların takip edileceğini dile getiriyor.

Endeks kontratında teknik olarak 96.700 seviyesinin destek konumunda olduğunu ifade eden analistler, 97.000 seviyesinin üzerinde kapanışların olması durumunda 98.000 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.