VİOP'ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

VİOP'ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı
İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yaklaşık yüzde 0,80...

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yaklaşık yüzde 0,80 yükselişle başladı.

Şubat vadeli endeks kontratı, açılışta en yüksek 90.575 puanı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanışın 800 puan üzerinde, 90.475 seviyelerinde dengelendi. Cuma günü en yüksek 90.750 puanı gören endeks kontratı, gün boyu satıcılı bir seyir izleyerek yüzde 1,08'lik düşüşle 89.675 puandan kapanmıştı.

Analistler, endeks kontratının 90.000 puanın üzerinde tutunması durumunda alımların güçlenebileceğini belirterek, geçen haftanın son işlem günlerinde spot piyasada özellikle banka pay piyasalarında etkisini artıran satış baskısının devam edip etmeyeceğinin de endeks kontratının yönü açısından belirleyici olacağını vurguluyor.

Bugün yurt dışında, açıklanacak imalat sanayi verilerinin izleneceğini dile getiren analistler, endeks kontratının 91.000 seviyesinin direnç, 89.200 seviyesinin destek konumunda olduğunu aktarıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.