Yabancı fiyaskosu

Yabancı fiyaskosu
Torku Konyaspor Basket’te yabancıların durumu fiyasko yaratıyor. Sezon başında 7 yabancı ile yola çıkan temsilcimizde 5 oyuncu kaldı. Bu süreçte takımı ayakta tutan Tucker ile Plisnic ön planda yer alıyor

Spor Toto Basketbol Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Torku Konyaspor, 2015-2016 sezonundan itibaren yabancı fiyaskosunu yaşamaya devam ediyor. Transfer döneminde kadrosuna kattığı 7 oyuncudan 2’si ile yollarını ayran yeşil-beyazlı kulüp, yolu şimdilik 5 yabancı ile yürüyor. Temsilcimiz, sezon başında yaptığı hazırlık maçlarda takıma uyum sağlayamayan ve verim alamadığı oyuncu Lasan Kromah ile lig başlamadan yollarını ayırmıştı. Son olarak geçtiğimiz gün kötü performansı sebebiyle Amerikalı oyun kurucu Tyrone Brazelton süresiz olarak kadro dışı bırakıldı. Torku Konyaspor, yabancı oyuncu sıkıntısını geride kalan 8 haftada henüz atlatamadı. Yaşadığı ayrılıklarının ardından takımdaki diğer 5 yabancı oyunculara daha dikkatli olmaları gerektiği söylendi.

BREMER VE SEAN DÜŞÜŞTE

Geçtiğimiz sezonda takımın en önemli oyuncularından biri olmayı başaran ve bu sezonda da Aziz Bekir’in en güvendiği isimlerden biri olan Ernest Bremer, son haftalardaki performansıyla eskiyi aratıyor. İlk haftalarda hem sayı hemde asist yönüyle takımını sırtlayan Amerikalı oyuncu, son 4 haftadır takımın kötü gidişiyle birlikte kendisi de düşüşe geçti. Yeşil-beyazlılara sadece asistlerde katkı sağlayan deneyimli guard, teknik ekip tarafından kendisini toparlaması konusunda ayrı bir motivasyon konuşması yapıldı. Öte yandan takımın pivotu Sean Williams da başarılı performansının ardından düşüşe geçen isimler arasında. Sean, özellikle maç esnasında yaşadığı konsantrasyon kayıplarını gidermek için özel çalışmalar gerçekleştiriyor.

PLİSNİC-TUCKER AYAKTA KALDI

Yeşil-beyazlı ekibi ayakta tutan yabancı oyuncular ise Clay Tucker ve Vanja Plisnic oldu. Temsilcimizin yıldız oyuncusu Tucker, Konyaspor’da ki başarılı performansı ile ligin de sayı kralı konumunda. Tecrübesiyle kritik anlarda sorumluluğu üstlenen Sırp oyuncu Plisnic ise takımına katkı sağlamaya devam ediyor. (Seda Erciş)


 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.