Yemen 11 Şubat Devrimi'nin 5. yıl dönümü

Yemen 11 Şubat Devrimi'nin 5. yıl dönümü
Salih yönetiminin devrildiği devrimin 5. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul'da "Şubat Devrimi ve Yemen'de Değişimin Geleceği" buluşması düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Yemen eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yönetiminin devrildiği 11 Şubat 2011 Devrimi'nin 5. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul'da "Şubat Devrimi ve Yemen'de Değişimin Geleceği" buluşması düzenlendi.

"Yemen Devrim Gençleri Konseyi"nin, "Şubat Devrimi ve Yemen'de Değişimin Geleceği" adı altında bir otelde düzenlediği buluşmaya Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Ahmet Tuma'nın yanı sıra Yemen ile diğer Arap ülkelerinden önde gelen siyasi isimler de katıldı.

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed el-Munsif el-Merzuki, sinevizyon aracılığıyla yayımlanan mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"Yemen halkının direniş ve kahramanlığıyla iftihar ediyoruz. Bu demokratik zaferin Yemen'de yakın bir zamanda tamamlanmasını ümit ediyoruz.

Zafer, ne sizin ne de sadece Yemen'in, bilakis Arap Baharı'nındır. Yolsuzluktan, diktatörlükten, şiddetten ve zulümden arınmış Arap halklarının zaferidir. İşte bunun için kahramanlıklarınızla övünç ve onur duyuyoruz."

Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Ahmet Tuma da konuşmasında, Suriye devriminin "başarısız olmadığını" belirterek, "Düşmanlarımız bizi 50 yıl önce bıraktıkları yere döndürdüklerini zannedebilirler. Yenilgiye uğramadık. Geçen günler ve yutkunduğumuz acılar, bizi daha dayanıklı hale getirdi, düşünce ve ideallerden devlet inşasına doğru nasıl gidilir, bize bunu öğretti" dedi.

Tunus milletvekili İmad ed-Dayimi de "Yemen, Suriye, Tunus, Mısır, Libya'da yaşananlar ümmet tarihinde yeni değil, aksine dünyadaki diğer halk devrimlerinde olduğu gibi bizim ülkelerimizin de tarihi gelenekleriyle bağdaşmaktadır" diye konuştu.

Ülkesinde kadınların güvenliği ve kadın hakları konusundaki çalışmalarından dolayı 2011 Nobel Barış Ödülünü kazanan Yemenli aktivist ve gazeteci Tevekkül Kerman da "Arap ümmetinin kurtuluş istikametine doğru gittiğini" belirtti.

Devrik lider Salih'e yönelik halk ayaklanmasında ve Yemenli gençlik gruplarının organize edilmesinde önemli rol oynayan isimlerden Kerman, "Ali Abdullah Salih'in, Hüsnü Mübarek'in, Kaddafi'nin, Zeynel Abidin bin Ali'nin ve inşallah Beşşar Esed'in devrilmesiyle devrim bitmiyor. Arap gençler bilmeli ki devrim sürüyor. Nitekim Arap dünyasındaki ve bölgedeki bazı işbirlikçilerin desteklediği güçlü bir karşı devrimle mücadele etmekteyiz" ifadesini kullandı.

Yemen devrimindeki önemli oluşumlardan olan "Yemen Devrim Gençleri Konseyi", Kerman öncülüğünde 2013 yılında kurulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.