Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Başkent Sana'daki 312'nci Tugay Kışlası Husilerden geri alındı

SANA (AA) - Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler bir süredir Husilerin kontrolünde olan başkent Sana'daki 312'nci Tugay Kışlası'nı geri aldı.

Yemen ulusal ordusu ve Halk Direnişi Güçleri'nin (HDG) Sana'nın Nehm ilçesine bağlı Farda bölgesinde Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerle girdiği çatışmanın ardından 312'nci Tugay Kışlası kontrol altına alındı.

Söz konusu kışlanın kontrol altına alınması için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon da hava saldırılarıyla HDG'ye destek oldu.

Daha önce devrik Cumhurbaşkanı Salih'in oğlu Ahmed Ali Abdullah Salih'in komutanı olduğu Cumhuriyet Muhafızları'nın kontrolünde olan kışlanın geri alınması, Hadi yanlısı güçlerin kışlayı bir süre kuşatmasının ardından geçekleşti.

Bunun yanı sıra askeri kaynaklar, Nehm bölgesinin Hadi yanlıları tarafından kuşatılıp Sana eteklerine kadar girilmesi, Uluslararası Sana Havalimanı'nın bulunduğu Er-Rahabe bölgesine ulaşılması anlamına geldiğini belirtiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.