Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Genelkurmay Başkan Yardımcısı olarak atanan Tümgeneral Ahmer, başkent Riyad'da yemin ederek görevine başladı

SANA (AA) - Yemen'in Genelkurmay Başkan Yardımcısı olarak atanan Tümgeneral Ali Muhsin el-Ahmer, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin önünde yemin etti.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, dün Genelkurmay Başkanı Yardımcılığına atanan Ahmer, yemin ederek görevine başladı.

Ahmer, milli meseleleri savunacağını ve ülkesini karşı karşıya kaldığı problemlerden kurtarmak için anayasal meşrutiyet ile çalışacağını belirterek, Cumhurbaşkanı Hadi'ye teşekkür etti.

Ahmer'e yeni görevinde başarı dileklerinde bulunan Hadi de "Bu gibi hassas merhalelerde vatanın ihtiyacı olan, safları birleştirmek, toplumun fertleriyle halkın beklentilerini gerçekleştirmek için çaba sarf etmektir" dedi.

Hadi, dün akşam yayımladığı bir yazılı açıklamayla Ahmer'i, Genelkurmay Başkan Yardımcısı olarak atadığını duyurmuştu. Son olarak, Hadi'nin askeri danışmanı olarak görev yapan Ahmer, 2014 yılından bu yana Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.