Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Yemen Cumhurbaşkanı Hadi:- "Yemen halkı, Husiler ile Salih'in yaptığı gibi topyekün bir savaşa girmedi. Bu halk, sadece kendini savunuyor uluslararası koalisyon da ona destek veriyor"

SANA (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Yemen halkının Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteğiyle kendisini savunduğunu söyledi.

Yemen haber ajansı SABA'nın haberinde, Hadi ve Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi'nin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ABD ve İngiltere'nin Sana büyükelçileri Matthew Tauler ve Edmund Fitton-Brown ile ayrı ayrı görüştükleri belirtildi.

Haberde, büyükelçilerle yapılan görüşmede, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2216 sayılı kararının uygulanması ve Husilerle siyasi müzakerelerin yeniden başlaması konularının ele alındığı kaydedildi.

Haberde, Hadi'nin görüşmede esnasında, "Yemen halkı, Husiler ile (devrik lider Ali Abdullah) Salih'in yaptığı gibi topyekün bir savaşa girmedi. Bu halk, sadece kendini savunuyor uluslararası koalisyon da ona destek veriyor" dediği aktarıldı.

Mihlavi'nin ise Husiler ve Salih'i işaret ederek, BMGK'nın kararlarının uygulanması konusunda "darbecilere" baskı yapılmasının gerekliliğini vurguladığı dile getirildi.

Yemen'deki taraflar arasında yürütülen müzakereler, Aralık 15-20 tarihlerinde İsviçre'de gerçekleşen görüşmelerin ardından durmuştu.

BMGK'da geçen nisan ayında kabul edilen 2216 sayılı karar, Husiler ile Salih yanlısı güçlerin saldırılarını ve sivilleri öldürmeyi durdurup kentlerden çekilmelerini öngörüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.