Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Yeni bir FAKÜLTE, Yeni bir BÖLÜM

Yeni bir FAKÜLTE, Yeni bir BÖLÜM

Bir memleketin ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif yönden gelişmesinin en önemli etkeni üniversitedeki öğrenci sayısıdır.

Seydişehir yakın zamana kadar bu konuda ciddi sıkıntılar yaşadı. Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksek Okuluna atanan idareciler ellerini taşın altına koymadılar.

Hatta “Seydişehir’in ekonomisi beni ilgilendirmez” ifadesini bile kullanmaktan çekinmeyen yöneticiler geldi geçti.

İşin üzücü yanı bu idareciler özünde çok başarılı olan, sürekli yenilikler ve üniversitesini büyütme çabasında olan Rektör Prof. Doktor Muzaffer Şeker’i de yanılttılar.

Bu verimsiz idareciler görevlerinden uzaklaştırılınca Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu kendine gelmeye başladı. Beraberinde de müjdeli haber geldi.

YENİ BÖLÜMLERE BU YIL ÖĞRENCİ ALINACAK

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Bünyesinde açılan iki yeni bölüme bu yıl öğrenci alınacağı kesinleşti.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı itibari ile Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Bölümüne 60 öğrenci, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümüne de 40 öğrenci alınacak.

İşin güzel tarafı, şu an yapımı devam eden Sağlık Bilimleri Fakültesi inşaatı tamamlanıncaya kadar hemşirelik bölümü öğrencileri eğitim ve öğretimlerine Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi bünyesinde devam edecek.

Bilindiği üzere Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal fakülte inşaatını yapacak İşadamı Kamil Akkanat ile sık sık bir araya gelerek gerekli prosedürleri tamamlamış,

Sağlık Bilimleri Fakültesi İnşaatının yapılması ile ilgili protokol, Konya Valisi Yakup Canpolat, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve İşadamı Kamil Akkanat ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından imzalanmış,

Protokolde Seydişehir Sağlık Bilimleri Fakültesinin isminin Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi olması için YÖK nezdinde gerekli girişimlerin yapılacağı da yer almıştı.

Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesine Bilgisayar Mühendisliği bölümünün, Sağlık Bilimleri Fakültesine Hemşirelik Bölümlerinin kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Konya Milletvekilleri, YÖK başkanı Yekta Saraç, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti ilçe Başkanı Mustafa Konurer ve Fakülte Dekanı Hüseyin Arıkan’ ın emeği çok büyük. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

Diğer yandan Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in gayretleri ve talimatları, yerelde ise belediye başkanı, siyasi irade ve üniversite yöneticilerinin çalışmaları ile Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinin kalan bölümlerinin de önümüzdeki yıl eğitime açılacağına inancım tam.

Yeni bölümlere alınacak öğrenciler ile birlikte mevcut öğrencilerin Seydişehir ekonomisine büyük katkı yapacağını biliyorum.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in Seydişehir’e bakış açısı için de kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR