Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Yeni kabine ve Konya lobisi

Yeni kabine ve Konya lobisi

Hiç unutmuyorum, Valiliğin orada meşhur Hükümet Meydanımızda Recep Tayyip Erdoğan konuşuyordu. Sanırım AK Parti’nin ikinci dönemiydi. Konya, bu miting öncesinde içten içe kaynıyordu. Dedikodular almış başını yürümüştü. Millet, “o kadar vekil veriyoruz ama Konya’nın bir bakanı yok” diyordu.

Yine hafızam beni yanıltmıyorsa o yıllarda yazdığımız gazetelerde ‘Bir Bakanımız Olsa Artık’ diye bunu köşemizde belirtmiştik.

İşte tam bu sırada sahne aldı Recep Tayyip Erdoğan. Ve dedi ki “Kulağıma Konya’nın bakanı yok gibisinden laflar geliyor, Ey Konya senin kabinede Bakanın var! Hem de Başbakanın var!” diyerek ortalığı inletmişti.

Tabi haliyle dedikodular sona erdi. Zaten çok geçmedi Sayın Ahmet Davutoğlu dışarıdan Dışişleri Bakanı olarak atandı.

 

Bugünkü kabineye bakıyorum. Zaten bir Başbakanımız var. Lütfi Elvan da bizim bakanımız sayılır. Çok şükür.

Recep Konuk da olsa iyi olurdu. Lakin onun henüz ilk dönemi. Biraz meclise alışması çeşitli komisyonlarda yer alması hatta komisyon başkanlıkları yapması gerekiyor. Allah ömür verirse yakın gelecekte onu da Bakan olarak görürüz.

 

Asıl mesele elimizdekileri iyi değerlendirebilmek. Yine yakın bir süreçte “Başbakanımızın kıymetini ancak gidince mi anlayacağız” minvalinde yazılar yazmıştık.

Konya olarak bu süreçte yapmamız gereken Trabzon gibi Kayseri gibi güçlü lobiler kurmak olmalı.

Bakın  merkezi 300 bin nüfuslu toplamda 6 vekil çıkaran Trabzon lobisi neredeyse her istediğini yaptırıyor bürokrasiye. Hakeza Kayseri de öyle.

Peki, Konya’nın neden güçlü bir lobisi yok?

Sorumuzu cevaplayalım. Paça çekmekten böyle şeylere fırsat kalmıyor da ondan!

Dönemin Sanayi Odası Başkanı TSE’ye Başkan olduğunda her fırsatta buralara liyakatli Konya milliyetçilerinin yerleştirilmesi gerektiği telkin edilmişti. Lakin bugün durum ortada… Bir elin parmakları kadar…

Şimdi elde Başbakanlık gibi bir kurum varken Konyalı ve belirttiğimiz gibi liyakat sahibi insanlar buralara yerleştirilmeli. Müsteşarlar, Bakan yardımcıları, kritik daire başkanlıkları vb.

 

Kesinlikle güçlü bir lobi için buna ihtiyacımız var. Tabi bu dileğimizi söylerken işin ehli kişiler olmasının altını bir kez daha çiziyorum. Zira şehirden önce ülkemizi düşünmek zorundayız.

Kısa zaman önce şehrimizden böylesi görevler alanlar ne yazık ki farklı sebeplerle görevlerinde ayrıldı. Konya, on yıllarını kurtaracak güçlü bir lobi için bu dönem altın vuruşunu yapmak zorunda.

Allah aşkına bir daha Başbakanlık ne zaman gelir bu memlekete. Kaldı ki yakında böyle bir kurumdan da söz edemeyebiliriz…

Şimdi çalışma zamanı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR