İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Yeni sezon için henüz hazır değiliz

Yeni sezon için henüz hazır değiliz

2015-2016 sezonunu 3. sırada bitirerek Avrupa Ligi’ne gruplardan başlama hakkı elde eden Konyaspor’umuz Süper Lig kulüpleriyle oynayacağı hazırlık maçlarının ilkinde Antalyaspor’a deplasmanda 1-0 mağlup olarak, sezon öncesi turnesine başlamış oldu.

Geçtiğimiz sezon rakiplerine göre topu ayağında daha çok tutarak oynamaya çalışan Konyaspor, bu sene biraz daha önde oynamayı ve kurduğu baskıyla rakibi kendi yarı sahasından çıkarmamayı benimseyecek gibi görünüyor. Bu noktada kadroya yapılacak takviyeler ve oyun mantalitesinde yaşanacak gelişmeler ile birlikte, yeni sezon ligin üst sıralarını zorlamaya devam edecek bir Konyaspor izleyeceğiz inşallah. Geçen sezon ligi orta sıralarda bitirmiş ama kendi sahasında etkili bir performans çizmiş Antalyaspor’a karşı, ilk yarıda 3-0’ı bulabilecekken, çift santrafor sisteminin denenmesi nedeniyle ikinci yarının ilk 15-20 dakikalık bölümünde rakibimize karşı çaresiz kaldığımızı söyleyebiliriz. Ama son 30 dakika yine oyunun kontrolünü eline alan Konyaspor’umuz, girdiği birçok gol fırsatından yararlanamayınca ilk hazırlık mücadelesinden mağlup ayrılmak zorunda kaldı. Oynanan bu hazırlık karşılaşmasıyla ilerleyen haftalarda ve aylarda bu sistemin de oturacağını ve yeni sezonda yine çok can yakacağımızı da net olarak görmüş olduk.

Konyaspor’un ilk hazırlık mücadelesini 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gösterilerine de hazırlık yapan 10 bine yakın genç taraftar izledi. Gerçekten keyifli bir mücadele izlediklerini düşünüyorum. Özellikle maç öncesi kartonlarla yapmış oldukları çalışma, üzerinde biraz daha çalışıldığında ciddi bir yılsonu müsamere gösterisi olabilecek nitelikteydi. Bu genç kardeşlerimizin de bu hevesleri açıkçası Anadolu’nun Hükümdarı olan biz Konyasporluları gelecek adına ümitlendiriyor.

Bundan sonraki haftalarda 2016-2017 sezonu için hazırlık maçlarına devam edecek olan Konyaspor’umuz, Aykut Kocaman’ın yeni sistemi monte etmeye çalışacağı bir kamp dönemi geçirecek. Oynanan Antalyaspor hazırlık karşılaşmasında net olarak görüldü ki, kesinlikle dengimiz olamayacak bir takıma 3 pozisyon vermemiz yeni sezon öncesi üzerinde durmamız gereken detaylardan birisi olacak. Girilen 7-8 net pozisyonun gole çevrilememiş olması da hücum hattında tamir etmemiz gereken sorunlar arasında. Önümüzde 4 aya yakın bir süreç var, hem yapılacak takviyeler noktasında hem de oyuncu topluluğumuzun yeni sisteme adaptasyonu anlamında bu 4 ay yeterli bir süre olacaktır. Şimdiden takımımıza UEFA gruplarında kura şansı ile birlikte sakatlıksız, sıkıntısız bir yaz kampı dileyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR