Uğur Özteke

Uğur Özteke

Yeni vekillerimizi ekranda görünce…

Yeni vekillerimizi ekranda görünce…

Seçim sonuçlarının ardından gerçekleri acı da olsa köşemizde taşıdıkça düne kadar dost olan, ya da dost bildiğimiz isimler feryat figan “Bu yazılar da nereden çıktı? Bunlar nasıl yorum? Uğur Özteke’nin arkasında kim var?” demeye başlamışlar.

Allah aşkına bunlar nasıl yorumlar?

Bugüne kadar Allah’tan başka arkamızda kimse yok. İnşallah bundan sonra da olmayacak.

2002’de Konya’ya tekrar döndükten sonra her gün köşe yazısı yazmaya çalışan bir basın mensubu olarak denk geldiği zaman açıkça şu cümleleri tekrarlayıp durduk;

“Telefonlarımız dinleniyor, Mobesa kameraları ile izleniyoruz” dedik. Birileri bu cümlelerin gerçekliğini algılayamadılar. Gülenler hatta dalga geçenler bile oldu. Ama zaman içerisinde neler yaşadık neler. Bu dediklerimizin nasıl gerçekleşip dosyalara girdiğini de zaman içerisinde gördük.

Sonuç…

Allah’a şükürler olsun ki hala arkamızda Cenab-ı Allah’tan başka kimse yok.

Neyse seçimlerin ardından dedikodu, fitne ve fesat ile soğutmaya çalıştıkları yerel siyasete yemin töreni ile tekrar dönmek istiyoruz.

Yemin eden Konya vekillerini görünce siyasi damarlarımız coşardı.

Şahsen bir Mustafa Baloğlu, bir Uğur Kaleli, bir Mehmet Babaoğlu, bir Abdullah Ağralı’yı ekranda görünce çok mutlu oldum. Baloğlu’nun son yıllarda şehir adına icraatından duruşuna varlığı, Uğur Başkan’ın 40 yıldır bire bir bildiğimiz muhteşem yüreği, Prof. Babaoğlu’nun vizyonu, Abdullah Ağralı’nın mücadeleci ruhu zor döneminde Konya’nın yeni dinamikleri olacaklar. (Ak partide diğer vekilleri ismen uzaktan uzağa bize anlatılanlarla tanıyoruz. Diğer vekillerimiz gibi yakından geriye dönük bir geçmişimiz ve tanışıklığımız olmadığı için samimi bir yorum yapamıyoruz)

Yine Mustafa Kalaycı her zamanki beyefendiliği, Prof. Sait Gönen performansı, Hüsnü Bozkurt abimiz ise tecrübesiyle şehir ve şehir insanı için faydalı olacaklardır.

Tabii her ne kadar kağıt üzerinde ismi Karaman vekili olsa da Çumralı bir Recep Konuk yeminini ederken bu yolda verilen çileli ve zorlu mücadelenin Allah nasip ettiği zaman nasıl gerçekleşeceğini gösteriyordu. Bu uğraşlar anlatmakta yazmakla kelimelere sığmaz.

Tabii Sayın Davutoğlu’nun başbakanlığında Konya’nın yeni dönem için yeni güzellikleri ve kazançları olacağına, şehir adına başta Hoca olmak üzere tanıdığımız tanımadığımız, yakından bildiğimiz hiç bilmediğimiz vekillerle karlı çıkacağını ümit ediyoruz.

Siyasi farklılıklarının hepsinin sadece o an biçilmiş bir kıyafet olduğunu düşünüp bu seçimden de başta Başbakan Davutoğlu olmak üzere vekilleri ile Konya’nın karlı çıkacağını düşünüyoruz.

TAZİYE EVLERİ KONUSUNDA KARATAY’A HAKSIZLIK ETMİŞİZ

Ramazan ayından önce idi. Bir okurumuzun bizi ikaz etmesi ile vatandaşın şehirde taziye evlerine duyduğu ihtiyacı dolaylı olarak dile getirmiştik. Taziye evleri konusunda da Karatay Belediyesinin bir iki evi olduğunu yazmıştık. Bu yazıdan sonra Karatay Belediyesi’ndeki dostlar bizi uyardılar. Meğer Karatay’da 4 taziye evi varmış. Konya'nın ilk taziye evini 2010 yılında Sedirler Mahallesi'ne kazandıran Sayın Başkan Mehmet Hançerli ikinci taziye evini Başak Mahallesi'ne ardından da Saraçoğlu ve Araplar’a yeni taziye evlerini kazandırmış. Tabii o günkü yazımızdan sonra pek çok dost isimle bu işi de konuştuk. Taziye evinin Konya’nın yerlisi için bir kültür ya da gelenek olmadığını savunan büyüklerimiz mesela Meram için Taziye evinin asla uygun olmadığını ve Meram’a da taziye evi istemediklerini söylediler.

Selçuklu’nun bazı bölgelerine taziye evinin olabileceğini ifade eden akli selim insanlar taziye evi olayının bir gelenek ve görenek işi olduğunun ısrarla altını çizdiler.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Önce içindeki toprağı verimli hale getirmelisin, şayet senin için kuru bir çöle dönmüşse, oraya gül de eksen ot verecektir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bazı dolmuş sürücüleri Dedeman kavşağında yolcu indirmesi ve bindirmesi yapmadıkları zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR