Kerim Yeşildağ

Kerim Yeşildağ

Yeter Artık Duy Sesimizi Tahir Başkan

Yeter Artık Duy Sesimizi Tahir Başkan

1987 yılında  3399 sayılı yasa ile Konya büyükşehir statüsüne geçirildi. O zaman nüfus 1.7 milyondu şimdiki nüfusu 2.1 milyon bunun 1 milyonu şuan itibariyle merkezde kalıyor.

     Üniversite öğrenci sayısı Necmettin Erbakan Üniversitesinde 18000, Selçuk Üniversitesinde 73000 diğerleri ile beraber yüz binleri aştı. Çoğunun yurt problemleri var. Çözüm bulmak gerekiyor. Ne mi yapmak lazım?

     Hem fikrî hem sanatsal hem de herkesin gönlünü fethedecek hayatımız boyu bizi etkisiyle sürükleyecek, idrak etmemizi sağlayacak ve geleceğimizi başkalarının değil kendi ellerimize alacak kalıcı ve uzun vadeli stratejiler geliştirmemiz gerekiyor. Bunun ilk adımını BAŞBAKAN bütün zorluklara rağmen atıyor, beyaz gömleğini giyiyor. 17 Aralık 25 Aralık  süreçlerine aldırış etmeden kanun maddelerini çıkartıyor.

    İşte  Madde  gerekçesinde: Tasarıyla getirilmek istenen 2/2190 esas numaralanmış ilke teklifinin 20. Maddesiyle belediyelerin sağlık durumu, idman, toplumcul vekillik ve turizmi geliştirecek projelere İçişleri Bakanlığı onayıyla serbest, pes bedelle, amacı dıştan kullanılmamak kaydıyla devir edilebilmesi düzenlenmektedir” deniliyor. Bu maddeyle dev bir irfan ve gönül projesi yapılır. Nasıl mı?

     20000 kapasiteli bir yurt kampusu inşa etmek. Evet yanlış duymadınız yirmi bin kapasiteli olmalı yarısı kız diğer yarısı erkek öğrencilerin kalmasına müsait şekilde hazırlanmış olmalı

    Bu kampus içinde tiyatro salonu olmalı öğrenciler aldıkları eğitimini başta Konya halkı olmak üzere tüm Türkiye’ye paylaşmalı ve sunmalı

  Sinema salonları olmalı, kendi çektikleri filmleri buradaki öğrencilere yansıtmalı onların şuurlanmasına katkıda bulunmalı.

  5000  kişilik dev bir konferans salonu olmalı  Yunus Emre’den  Mevlana’ya  Abdülhamid Han’dan  Necip Fazıl’a tüm bu toprakların ilim ve gönül adamları anlatılmalı.

  Çok büyük bir kütüphanesi olmalı başkalarından değil direk kaynağında beslenmeli.

  Kampüsün ortasına bir camii. Sabah namazları saflar dolup taşacak belki o zaman Ayasofya açılacak.

 Spor salonları olacak zihnin berrak olması için beden dinç tutulacak.

 Buradan öyle gençler yetişecek ki SELÇUKLU’NUN BAŞKENTİ OSMANLI’NIN İLİM MERKEZİ olan KONYA bütün TÜRKİYE’Yİ  DÜNYAYI  ayağa  kaldıracak anahtar düştüğü yerde aranacak. 

 Böyle bir kampus yapılarak bedelsiz olarak vakfedilecek

 Vakfın finansı;  alış veriş merkezi yapılarak buradan sağlanan gelirlerle öğrencilerin yurt bedelleri  çok cüzi miktarlara çekilecek gerekirse bedava okutulacak. Yakınlarında petrol istasyonu kurulacak finansa destek olacak ayrıca Konya’dan ve Türkiye’den bağışlar sağlanacak .

 

 

 

 

 

  Vakfı  geleceği ile ilgili olarak SULTAN FATİH’İN AYASOFYA vasiyeti gibi sizde bir  vasiyetname  kaleme alır;

“ işte bu benim yurt vakfiyem, dolayısıyla kim bu vakfiyeyi değiştirir , KURAN ve SÜNNET gayesinden çıkartır ,öğrencileri mağdur eder, Kuruluş amaçlarına ters hal ve hareketlerde bulursa  veya herhangi bir alavere dalavereyle  bir kuruşuna veyahut bir malına kastederse iki cihanda elerim yakalarında olacaktır.

     Kim bu vakfiyeyi değiştirirse ;

  Allâh’ın, Peygamber’in, meleklerin, bütün yöneticilerin ve dahi bütün  Müslümanların  hakları  ONUN VE ONLARIN ÜZERİNE OLSUN

  Kim bunları işittikten sonra hala bu değiştirme işine devam ederse, günahı onu değiştirene ait olacaktır.” dersiniz.

  Böylece gönül insanlarının “yeter artık Tahir Başkan duy sesimizi”  çığlıklarını da duymuş olursunuz.

 Yaparsanız da ebedi mutlu olursunuz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kerim Yeşildağ Arşivi
SON YAZILAR