Yetim Çocuklar Yararına Kermes

Yetim Çocuklar Yararına Kermes
Hacı Bayram-ı Veli Yardımlaşma Derneğince düzenlenen kermesten elde edilen gelir, yetim çocuklar ile maddi durumu iyi olmayan ailelere bağışlanacak

ANKARA (AA) - Hacı Bayram-ı Veli Yardımlaşma Derneğince yetim çocuklar ile maddi durumu iyi olmayan aileler yararına kermes düzenlendi.

Akşemseddin Bedesteni avlusunda düzenlenen "3. Sevgi Bağı Kermesi"nde, İstiklal Marşı okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Mehter takımı da mehter marşını seslendirdi.

Gönüllüler tarafından hazırlanan çeşitli el işi ürünler ve yiyeceklerin satışa sunulduğu kermese, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Hacı Bayram-ı Veli Yardımlaşma Derneği Hayır Çarşısı Koordinatörü Perihan Nur Pazarcı, iki senedir Hayır Çarşısı konseptiyle etkinlikler düzenlediklerini, elde edilen tüm geliri yetim çocuklar ve ihtiyaç sahibi ailelere bağışladıklarını bildirdi.

Pazarcı, 2 bine yakın yetim çocuğa baktıklarını, yardımları düzenli hale getirmeye çalıştıklarını anlattı.

Türklerin yanı sıra Iraklı, Özbek, Afgan ve Suriyeli ailelere yardımda bulunduklarını dile getiren Pazarcı, kermeste stantta duranların gönüllülük esasıyla çalıştığını belirtti.

Kermes, 28 Nisan Pazar akşamına kadar açık olacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.