Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Yumuşak başlı ise ’’USLU’’, koyun değildir!

Yumuşak başlı ise ’’USLU’’, koyun değildir!

Yaklaşık üç sezondur Konyaspor gündemini haddinden fazla meşgul eden bir konu var. Üstelik bu konuya son iki yıldır Konyalı futbol severlerde dahil olmuş durumda. Tahmin edebileceğiniz gibi konu Mehmet Uslu.

Mehmet Uslu 4 sezondur Konyaspor forması giyiyor. Profesyonel futbol kariyeri 2000\01 sezonunda Sapanca’da başlayan Uslu, 4 sezon Sakaryaspor formasını terletti. 1 yıl Hacettepe macerasından sonra Kartalspor’a transfer oldu. 5 sezon da burada kaldı, kaptanlığa kadar yükseldi. Kartalspor’da son sezonunda kariyerinin çıkış noktasına ulaştı ve bir sol bek için atılabilecek en yüksek gol ortalamalarından birini yakaladı ve 10 gol kaydetti. Birçok takımla adı geçen Mehmet’i Konyaspor transfer etmeyi başarmıştı. Kartalsporlu taraftarlar o dönem Mehmet Uslu’yu Konyaspor’a verdikleri için yönetimi istifaya davet etmişlerdi. Forum sayfalarında aynı dönemlerde sol bek sıkıntısı çeken Beşiktaş’ın alternatif olarak transferini düşündüğü Mehmet Uslu’nun Konyaspor’a gelmesi büyük başarı olarak görülüyordu.

Ligin açılış maçında rakip Fenerbahçe idi, unutulmaz maçta iki farklı geriye düşüp bir de penaltı kaçırıp maçı, 10 dakikada art arda bulduğumuz goller ile 3-2 kazanmayı başarıyorduk. O gün Mehmet Uslu, Abdülkerim’in yerine ikinci yarının başında oyuna girmişti. Efsane bir başlangıç yapmış ve kanadını mükemmel kullanmış maçın gizli kahramanlarından olmuştu. Fakat aynı dönemde kariyeri daha parlak görünen, birçok süper lig takımında top koşturmuş Ergün Teber’in transfer edilmesiyle Mehmet Uslu da, transfer hikayesi de sönük kalıyor ve Uslu kulübeye mahkum bırakılıyordu. Ancak Ergün oyundan düştüğü son 10-15 dakika oyuna dahil olabiliyordu.  Kendi arkadaş çevremle maçları yerinde takip ederken bir frikik olsa da Mehmet Topun başına geçse dediğimiz zamanları hatırlıyorum.

Peki sonra ne oldu?

Nedendir bilinmez, basınımız, yazarlarımız ve maçlara gelen seyirciler Mehmet Uslu’nun yaptığı tüm hataları şişirmeyi başladı. Kaybedilen her puan, alınan her mağlubiyetin faturası, sanki futbol takım oyunu değilmişçesine Mehmet Uslu’ya kesilmeye başlandı. Türkiye liglerinde en çok problem yaşanılan mevkiinde kaliteli yerli oyuncu bulmak sıkıntısı şöyle dursun, çıkarttığımız en kalite oyuncuların sağ açık olduğu gerçeğini düşünelim birde, Mehmet Uslu’ya haddinden fazla yüklenmiyor muyuz diye sormak istiyorum. Öte yandan Mehmet’in önünde oynayan oyuncu Mehmet’in bindirmesinin yarısı kadar arkasına döndü mü bir düşünün.

Çok uzun yıllardır Konyaspor maçları izliyorum. Ne 18 maçta bir gol atan santrafor Tazemeta aldı bu tepkiyi, ne koca sezonda sadece 46 dakika forma giyen Kanfory Sylla ne de Beşiktaş’tan Konyaspor’a mı gidilir deyip Rize’nin yolunu tutan, bir sezon sonra Konya’ya gelip 27 maçta ne gol ne asist yapma başarısını göstermeyen Fahri Tatan. Örnekleri çoğalttıkça çoğaltabiliriz fakat biz ne bekliyoruz sorusunu sormak istiyorum önce. Siz eğer Mehmet Uslu’dan 30 milyon Euro’luk Real Madrid’te oynayan sol bek Marcelo performansı bekliyorsanız en yakın Playstation’da aracınızı park edip Marcelo’u Konyaspor’a transfer edebilirsiniz.  Mehmet Uslu 43 milyon Euro’luk David Alaba’da değildir, hayal kurmayalım. Bizim takımın tamamı bu oyuncuların ederi değil, Mehmet kendisine verileni en iyi şekilde yapmaya çalışan iyi niyetli bir adamdır. Seviye düşürülüp küfür edilecek kadar kötü bir şey de yapmamıştır. Üstelik o kadar hakaret, o kadar küfür ve sosyal medyada yürütülen çalışmaya rağmen çıkıp tek kelam etmemiştir. Bu övünülesi bir durumdur. Mehmet Uslu Konyaspor futbolcusudur, beğenmeyenler özlemini duyduğunu üç büyütülmüşlerin maçlarına kaldığı yerden devam edebilir. Bu söylemlerden latife olarak, caps yapan insanları ayrı tutuyorum. Sevmeyebilirsiniz kabul edin ya da etmeyin benim gözümde Mehmet’in kişiliğine laf eden Konyaspor’a laf etmiştir. Eleştiriye gelince hakaret olmadan eleştiri başarının anahtarıdır.

Geçtiğimiz sezon Konyaspor’un efsanevi başarılılarını aktardığımızda malzemeciye kadar teşekkür ederken, Mehmet Uslu'yu yine es geçtik. Mehmet bu takımın parçası değil mi neden kin duyuyoruz bu adama, yaptığı tüm hataları neden gökyüzüne kadar çıkartıyoruz. Bu adam başka takım için mi çalışıyor. Biz mütevazı bir takımız Mehmet de bu mütevazı takımın bir parçası bunu artık kabul edelim. Batı tribünü önünde oynadığı her maç ile doğu tribünün önünde oynadığı performansları göz önüne alalım. Homurdanmayı küfür etmeyi bırakalım. Bu adamın hiç mi değeri yok gözünüzde. Bir sonraki maç forma giyer giymez bilemeyiz eğer oynarsa, sabırlı bir şekilde adamı izleyelim, top ayağına gelince küfürler etmeyelim. Futbol hatalar oyunudur. Hata olmadan gol olması imkansızdır. Ali Çamdalı, Ali Turan, Serkan, Ömer Ali, Skubic yada diğerleri hata yapıp gol yediğimizde nasıl destek veriyorsak, aynısını Mehmet’e neden yapmıyoruz. Bir kişi eksik oynadıktan sonra evimizde oynamamızın ne mantığı var. Mehmet sakin bir oyuncu yerine her maç tribüne forma atıp üçlü çektirse sosyal medyadan sizlere övgüler yağdırsa acep bu kadar tepki alır mıydı? Kendinize bir sorun. Sorun çünkü asıl sorun bu sorunun cevabında gizli.

Mehmet Uslu bu yazıyı okur musun okumaz mısın bilemem. Eğer okursan sana inanmayan insanlar olsa da benim gibi inanan insanlarında olduğunu bilmesin inanmayanlara inat savaşmalı ve gerçek Mehmet’i herkese göstermelisin. Kim demiş yumuşak başlı isen USLU koyun olduğunu!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR