Ümit Altunbaş

Ümit Altunbaş

YURDUMUZDA HAKİM OLAN SOĞUK KIŞ GÜNLERİ...

YURDUMUZDA HAKİM OLAN SOĞUK KIŞ GÜNLERİ...

Allah’ın rahmeti, bereketi lütfu ve ihsanı hepimizin üzerine olsun inşallah.

Eğer izin verirseniz bu haftaki yazımız da yurdumuzda hakim olan soğuk kış günlerinden bahsetmek istiyorum. Bildiğimiz gibi artık yavaş yavaş 2019 yılının son günlerine doğru yaklaşıyoruz. Yurdumuzun bir çok kesiminde ve hatta iç Anadolu’nun incisi kadim şehrimizde soğuk hava hakim. Biliyorsunuz kadim şehrimizin kış günleri biraz sert olur, deyim yerindeyse kimi zaman dondurucu bir hava kendisini hissettirmiş olur. Ama olsun! Bu şehirde yaşamanın da kendine has bir güzelliği vardır. Bu güzelliği ancak bu şehirde yaşayanlar anlatır.

Çünkü bu şehirde yaşayan ve hatta bu şehirde doğup, büyüyen istese de kopamaz bu şehirden elbette alışmıştır soğuk hava şartlarına ezelden.

Kar yağışını özleyenlerimiz yok mu? O bembeyaz örtüye bürünen yolları buğulu camlardan izlemek ne kadar güzeldir değil mi haksız mıyım? Okulların kar yağışından dolayı tatil edildiğini öğrenen çocukların gönlünce kartopu oynayıp eylediği günler hiç unutulur mu? Birden ah nerede o eski günler? Nerede o eski kış günleri? Dediğinizi duyar gibiyim sanki. Gerçekten özledik değil mi o eski kış günlerini?

Gürül, gürül yanan sobanın etrafında toplanmayı, elleri öpülesi annelerimizin el emeği, göz nuru sobanın gözünde yapmış olduğu ekmeklerden tatmayı, sobanın ısısıyla pişirilen hamsi tavayı. Unutmak mümkün değil. Özlememek elde değil.

 Elbette ki birçok kesim bu sözünü ettiğimiz güzellikleri hala yaşamaktadır!

Ama bir zamanlar yaşayıp da şimdi yaşamayanlar o eski günlere tabi ki özlem duymaktadır! Ne diyelim anılar hep yaşanır ama yaşanan anıları unutmak olanaksızdır!

Kadim şehrimizde kar yağışı ne zaman kendisini gösterir, o eşsiz güzelliğini ne zaman hissettirir bilinmez ama ümit edelim ki o eşsiz kar taneleri kendini bir an önce göstersin. Kış günlerinin geldiğini beyaz örtüsüyle en güzel şekilde belli etsin. Değil mi ama? Sizlere naçizane kalemimiz yettiğince soğuk kış günlerini anlatmaya çalıştık, kimlerine zaman da yolculuk yaptırdık, kimlerine eski kış günlerinde yaşadığı güzellikleri hatırlattık.

Velhasıl yazımızı da burada noktaladık...

Satırlarıma burada son noktayı koyuyorum.

Beklenen ve arzu edilen kar yağışının bir an önce gelmesini diliyorum.

Kış günleri kendini her yönüyle ve

her güzelliğiyle belli etsin diyorum.

Saygılarımı ve Hürmetlerimi Sunuyorum.

Tekrar Görüşmek Dileğiyle...

Allaha Emanet Olun...!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Altunbaş Arşivi
SON YAZILAR