Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

1 PUAN DAHA..!

1 PUAN DAHA..!

Konyaspor evinde ağırladığı Fenerbahçe ile golsüz berabere kalarak ligde kalma yolunda 1 puan kazandı.

Slowik'in çok iyi oynadığı birçok kurtarış yaptığı maçta tüm takım olağanüstü bir direnç ve azimle mücadele ederken kazanılan 1 puan kalan 3 maç öncesi ateşleyici bir ivme olması açısından çok önemliydi.

Ömeroviç ile yolları ayırdıktan sonra nasıl bir kadro ve diziliş ile başlayacağı merak konusuydu Ali Çamdalı'nın elbette süpriz olmadı ve olabilecek en ideal kadroyu çıkardı. Slowik, Ahmet, Uğurcan, Adil, Hadebe, Guilherme, Oğulcan, Nzonzi, Soner, Ndao ve Cikalleshi 11'i ile ama 3-5-2 dizilişi ile başladı Çamdalı.

Bu sistemsel diziliş farklılığı seyircisinin de yoğun desteği ile çok daha hareketli bir Konyaspor gösterdi ilk dakikalarda, pas yapamasa da çok koşan alan daraltan iyi pres yapan ve bu da Fenerbahçe'nin topa sahip olsa da oyuna hakim olmasını, istediği atakları yapmasını rahat pozisyon üretmesini engelliyordu..

İyi mücadeleyle kalesini başarıyla savunan Konyaspor, ne yazık ki ileride organize olmakta büyük güçlük yaşadı pozisyon üretemedi ama istediğini de aldı ilk yarı golsüz sona erdi..

52'de Guilherme çabasıyla topu oyunda tuttu seken topu yine önünde buldu sert vurdu ama defans araya girdi kornere gitti. Puan için savaşan Konyaspor'un ilk ciddi atağıydı bu..

Kaleci Slowik ardı ardına kurtardığı pozisyonlar ile takımını oyunda tutmayı başardığı dakikalarda Konyaspor oyuncu değişikliğine gitti, Ahmet Oğuz çıktı Cebrail oyuna dahil edildi..

İlerleyen dakikalarda mücadelesini sürdüren Konyaspor da bu kez Oğulcan ve Cikalleshi oyundan alındı, Boateng ve Prip girdi.

Ligde kalma yolunda her puanın paha biçilemez olduğu haftalarda son dakikalara golsüz girilmesi heyecanın dozunu artırıyordu.

Dakikalar 90'ı gösterdiğinde Ndao Guilherme, Nzonzi, Boteng işbirliği ile rakip ceza sahasına getirilen topta Boateng'in vuruşu kaleciden seken topu Ndao filelere gönderdi ancak VAR devreye girdi gol ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı büyük sevinç yerini üzüntüye bıraktı..!

7 dakika uzayan maçta Ndao-Muhammet değişti Soner de yerini Damjanoviç'e bırakırken, bir türlü bititmedi hakem 101 dakika sonunda puan için büyük savaş veren Konyaspor istediğine kavuştu 0-0 biten maçta 1 puan kazandı.

Şimdi haftaya yine evinde Samsun ile hayati bir maça çıkacak Konyaspor puanını 37 yaptı. Kalan 3 maç öncesi bu kazanılan 1 puan ne kadar değerli olacak onu her birlikte göreceğiz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR