Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Ömeroviç Yaktı...!

Ömeroviç Yaktı...!

Konyaspor deplasmanda Sivasspor'a da 1-0 mağlup oldu. En az 1 puan alınabilecek maçta Ömeroviç'in oyuncu değişiklikleri işleri de gidişatı da arapsaçına döndürdü.

Bir önceki maçta da evinde Alanyaspor'a 2-0 mağlup olan Konyaspor ateşle oynamaya devam ederken bunda özellikle Ömeroviç'in oyuncu değişikliklerindeki tercihlerinin etkisi büyük oldu. Gol lazım olan dakikalarda Cikalleshi'nin oyundan alınıp Sambou'nun dahil edilmesi inanılmazdı.

Konyaspor'un can, ev sahibi Sivasspor'un şan derdinde olduğu ve son 12 maçta sadece 1 kez galip gelebildiği gözönüne alındığında ne denli zorlu bir deplasman olduğu da anlaşılıyordu..

İyileşen Slowik'in yeniden kaleyi devraldığı, Cikalleshi'nin de nihayet 11'de başladığı maçta Sambou ve Ethemi yedeğe çekildi, solda Prip ile burnu kırılan Oğulcan'ın yerine de Cicaldao ile başladı Ömeroviç. Uğurcan ve Hadebe sarı kart cezalılarıydı, Marlos Moreno da sakatlığı nedeniyle kadroda yoktu..

Maç tam bir klasik orta saha mücadelesi şeklinde başladı öyle ki ilk 20 dakika iki takımda ceza sahasına dahi giremedi, çok ağır olsa da topla daha çok oynayan Konyaspor da Cicaldao'nun adını ilk 20 dakika hiç duyamadık ayağına top değmedi yani..!

Dediğim gibi topla daha çok oynamasına daha çok pas yapmasına rağmen ağır kaldığı için rakip ceza sahasına giremiyordu Konyaspor, oysa şiddetle 3 puana ihtiyaç olan bir takımın gol için de hızlı olması gerekiyordu.

Hakem bu maç böyle oynanmaz gol de olmaz dedi sanırım ki 45 dakikanın dolmasına 3 saniye kala ilk yarıyı golsüz bitiren düdüğü çalıverdi..!

Aynı kadroyla 2. yarıya başlayan Konyaspor 49'da kalesinde büyük tehlike atlattı neyse ki Slowik parmaklarının ucuyla topu çelmeyi başardı da golü önledi..

3 puan için varını yoğunu ortaya koyması beklenen Konyaspor 60'da 3 oyuncu değişikliği birden yaptı. Cicaldau, Prip ve Cikalleshi oyundan alındı yerlerine Ethemi, Oğulcan ve ilginç şekilde Sambou dahil edildi..!

Bu değişiklikler sonrası hızlanan oyunda ataklarını sıklaştıran Konyaspor kalesinde de tehlikeler yaşadı.

75'de de Ndao sert vurdu Sivas kalecisi kornere çeldi müthiş bir refleksle..

86'da Konyaspor mağlup duruma düştü.. Sivas'ın golcüsü Manay kullandığı frikikte barajdan seken topa sert vurdu kaleci Slowik'i avladı takımını 1-0 öne geçirdi.

Mağlup duruma düşünce Soner'i oyundan aldı Ömeroviç sakatlıktan kurtulan Muhammet Demir'i aldı çift forvete dönerek kalan 3-5 dakikada gol aramayı düşündü ama atı alan üsküdarı geçti atasözünü bilmiyordu tabi ki..!

Önceden golü düşünmedi hoca hatta takımın en golcü ismi Cikalleshi'yi oyundan aldı Sambou gibi bir bombayı oyuna aldı.

Hocanın macera dolu enteresan işleri takımı bu hale getirdi ya ne desek az...!!!

Bu saatten sonra işler arapsaçı..!

Kalan 4 haftada işimiz zor elbette imkansız değil ama haftaya da Fenerbahçe ile oynayacağız.

Ömeroviç'in tercihleri en az 1 puan alınabilecek Sivas'ta da takımı adeta yaktı kısacası..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR