Rasim Atalay

Rasim Atalay

Hadi artık bahar gelsin

Hadi artık bahar gelsin

Mevsimin kışı yaşamadan bahara döndüğü, gönüllerin zemheride kalıp baharı göremediği bir dönemdeyiz. Yani takvim yaprakları baharın ilk günlerini muştuluyor olsa da bahar bize gelmedi.

Bugünlerde baharı başlatmak için, yeniden küllerimizden doğmak için, viraneler içerisinden yeniden bir şehir doğurmak ve insanlara hayat alanı sunmak için devlet millet el ele büyük bir mücadele ve gayret gösteriliyor. İnşallah en kısa sürede gönlümüze de baharın ilk goncası düşer.

İnsanoğlu nefes alıp verdiği sürece hayat devam ediyor. Hangi şartlarda olursa olsun bu böyledir… Devlet için de aynı durum söz konusu. Hani hep denir ya devlette devamlılık esastır diye. Devlet, ülke hangi şartlarda olursa olsun işleyişini sürdürmek zorundadır. Devlet duramaz, karalar bağlayamaz. Aksine varsa bir kriz, yıkım, enkaz, kaldırmak için daha büyük bir mücadeleyle yoluna devam eder. Aksayan yanlarını tamir edip düzeltmek ve rayına oturtmak için o alanlara ağırlık verir.

Şahidiz…

Kim ne derse desin. Nasıl eleştiriler yöneltilirse yöneltilsin, devletin ve milletin bir bütün halinde hareket ettiğine, kenetlendiğine, birlikteliğin gücüne şahidiz.

Sahada varlığını gördüğümüz, hissettiğimiz devlet, devamlılığın esası olan kamusal işlevlerini de yerine getirmekten geri durmuyor.

İşte yılların hak kaybını ortadan kaldıracak olan EYT düzenlemesi bunun en bariz örneği. Deprem var diye sümenaltı edilivermedi.

Şu an iş sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasına kaldı ki buraya kadar gelindiğine göre Reis-i Cumhur’un imzası da çok yakındır. EYT düzenlemesiyle ilgili resmi ilanın eli kulağındadır. EYT’lilere şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Diğer yandan seçimle ilgili süreç de ülkenin yoğun gündeminin arasında bence lüzumsuz bir şekilde tartışılan bir konu olmuştu. Bu tartışmalara da ilk ağızdan ve net bir cevap verilmiş oldu. 2,5 ay gibi kısa bir süre sonra, takviminde ve zamanında sandıklar kurulacak, ülke seçime gidecek. Lamı cimi kalmadı bunun.

LÜZUMSUZ ZAM, LÜZUMLU AÇIKLAMA

Hafta ortasında Konya halkının duyunca şaşırıp kaldığı, ‘Sırası mıydı şimdi bunun’ dediği bir açıklamayı kamuoyuyla paylaşmak durumundaydık. Simit 5 liradan 7 liraya çıkarılmıştı, ardı sıra ekmeğe ve etliekmek hamuruna da yeni bir zam geleceği konuşuluyordu. Bizce de sırası mıydı bu zammın? Millet neyin derdinde? Herhalde sanıldı ki sessiz sedasız zammı yedirir geçeriz diye düşünüldü. Sonrasında başlar sapmaya değmiş olacak ki, zammın uygulanmasına ilişkin süreç ertelendi. Bunda yerel idarecilerin, ilgili oda başkanlarının inisiyatifi de etkili oldu.

PİMİ ÇEKİLMİŞ KONYASPOR

Haftalardır galip gelemeyen, bırakın galibiyeti tek gol dahi kaydedemeyen Konyaspor gerçeği var bir de. Pazar günü Konya’da Giresunspor ağırlanacak. Bu maç, pimi çekilmiş ve adres tanımaz bir halde patlamayı bekleyen Konyaspor için patlama maçı olacak. Bu bomba Konyaspor’un elinde mi patlayacak, yoksa haftalardır biriken enerji rakip kalede mi patlayacak, orasını kestiremiyoruz. Hiçbir maç öncesinde tahminde bulunmadım. Ama bu maç için tahminim Konyaspor’un tüm gücüyle gol yollarında etkili olup Giresunspor’a patlayacağı yönünde. Skor konusunda yine herhangi bir tahminde bulunmayacağım ama biraz beklentiyle de karışık maç sonu tahminin Konyaspor’un bu maçtan galip ayrılacağı yönünde. Aksini düşünmek dahi istemiyorum zaten.

Mevsime gelen bahar, hadi artık gönlümüze de gel, beldemize de gel, Konyaspor’umuza da gel… Cumanız hayrolsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR