Uğur Özteke

Uğur Özteke

“KONYA 2’DEN BÜYÜK”

“KONYA 2’DEN BÜYÜK”

Çok şükür bugün yine sizlerle birlikteyiz. Yine farklı birkaç konuya kısa kısa değinmeye çalışacağız.

Önce bir müjde ya da güzel bir bilgi ile yazımıza başlayalım.

Hani dün bir dostumuzun uyarısı ile tarihi Ecdat Bahçesi Kalehan’da düğün pilavlarının verilebileceğinin sinyalini almıştık. Biz inanmamıştık ama dostumuz fotoğraflarla hatta o klasik plastik beyaz sandalyelerin fotoğraflarını bize göndererek iddiasını yenilemişti.

İşte dün sabah bu konuda bizi ilk olarak arayan Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı ve Park ve Bahçeler Şube Müdür Vekili Ceylani Kılıç Bey bu parkta asla böyle pilav verilmesinin söz konusu olmadığını söyleyerek, “Uğur abi burası sadece resmi programlar için kullanılıyor. Özel işlere müsaade edilmiyor. Burası kesinlikle düğün bahçesi olmayacak. Herkes rahat olsun. Girişteki turnikeler ise ocak ayından itibaren buraya giriş ücretli olacağı için. Giriş ücreti kişi başı 1 TL.  O fotoğraflar ise başkanımız pazar günü burada engelli vatandaşlarımızla bir araya geldi” diyordu.

Yani hepimiz rahat olalım. Ceylani abimizin dediği gibi bu tarihi ve en önemli park “düğün bahçesi” olmayacakmış.

FATMA BAŞKAN’I SON TRANSFERİ İÇİN YÜREKTEN KUTLUYORUM

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı olarak son yıllarda zabıta bölgesinde inanılmaz çalışmalara ve projelere imza atan Haluk Yılmaz Hoca, Meram Belediye Başkan Yardımcısı olmuş. Bizim bu son transferden yeni haberimiz oldu.

Haluk Bey’i eğitimci olduğu yıllardan tanırım. Haluk Bey gerçekten eğitim camiasının ender ve örnek isimlerinden.

Büyükşehir Zabıta olarak ekip arkadaşları ile o kadar anlamlı işler yaptı ki. Bir ara Tahir Başkan’ın özel prensleri arasında idi. Şimdi öğrendik ki Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Hanımefendi kendisini Belediye Başkan Yardımcısı olarak ekip bünyesine almış.

Buradan ilan ediyorum. Ve inşallah o çalışmaları buradan sizlerle tek tek paylaşacağız. Haluk Bey Meram’ın gücüne güç, vizyonuna vizyon katacaktır.

Hayırlı olsun Haluk hocam.

Cenab-ı Allah’ım mahcup etmesin.

Siz burada da en iyisini inşallah yapacaksınızdır.

BU TUĞ KARDEŞLER ÇOK AKILLI

Sonradan tanıdım. Üç bilgisayar mühendisi bilişim teknolojilerinde ufuklu kardeş tanıdım. Ali İhsan Tuğ, Mustafa Tuğ ve Ramazan Tuğ.

Ilgınlılar ama Konya’da doğma büyümeler. Bu üç kardeş yaklaşık 20 yıl önce Armiya diye bir şirket kurmuşlar ve bugün alanlarında Türkiye’de tek dünyada 4. olmanın gururunu mütevazi bir şekilde yaşıyorlar.

Allah nazardan saklasın bu kardeşler gerçek anlamda kardeşler ve el ele omuz omuza Amerika’dan Çin’e, Avrupa’dan Afrika’ya dünyayı turluyorlar. İşte Ali İhsan Tuğ ile bizim PUSULA WEB TV’deki UĞURLU GÜNDEM programımızın sondan bir önceki canlı yayını yaptık.

Pek anlamadığım dahası gelişen teknolojiyi amelece kullanırken bihaber olduğum bu dünyadan şehir ve kendi insanımız adına heyecanlandıran gelişmeler duydum. Neyse bunları gazetedeki haberimizden veya sosyal medyadan takip edebilirsiniz.

Sohbet sırasında Ali İhsan Tuğ Bey geçtiğimiz günlerde Çin’de büyük bir teknoloji ve bilişim şirketinin yöneticileri ile konuşurken Çinli patronların Türkiye denilince sadece İstanbul’u bildiklerini buna üzüldüklerini Konya’yı anlattıklarını filan söyledikten sonra geçen hafta İstanbul’da bir toplantıda “Konya 2’den büyük. Türkiye sadece İstanbul ve Ankara’dan ibaret değil” diye söze başlamış ve tüm dinleyicileri mest etmiş.

Hani Cumhurbaşkanımız sık sık Dünya 5’ten büyük diyor ya.

Bende Ali İhsan Bey’in bu sözünü ve benzetmesini çok tuttum. Hadi Konya olarak kenetlenelim ve hep birlikte “Konya 2’den büyük” diyelim ve inanarak buna sarılalım.      

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Karşındakinden saygı istenmez sen bunu kişiliğinle ve duruşunla kazanırsın

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Resmi kurum ve kuruluşlarda görev alanları ne olursa olsun “görevli” lire saygı gösterip söz dinlemeyi bildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR