Muhammet Yavaş

Muhammet Yavaş

Siyasi Partiler seçim sonrası kendini belli etmeye başladı

Siyasi Partiler seçim sonrası kendini belli etmeye başladı

Yeniden Refah İstanbul Beykoz adayı partisinden istifa etti duyurdu.

31 Mart seçimlerinde Yeniden Refah Partisi Beykoz Belediye Başkan Adayı Mustafa Kazım Alpay partisinden istifa ettiğini açıkladı. Yeniden Refah Partisi YK üyesi ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Beykoz Belediye Başkan Adaylığı yapan Mustafa Kazım Alpay partisinden istifa etti.

Alpay, partisinin Filistin konusunda kamuoyunu yanılttığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a haksız ithamlar gerekçesiyle partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Mustafa Kazım Alpay’ın açıklaması şu şekilde:

TÜRKİYE’NİN 1. VE 2. PARTİSİ

Siyasette gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesine çevrildi. Görüşme 8 yıl aradan sonra bir ilk. AK Parti ve CHP genel başkanları 2016' yılının ardından ilk kez masaya oturacaklar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel'i bir araya getirecek süreç, CHP Genel Başkanı'nın Erdoğan’a açtığı bayram tebriği telefonu ile adımı atıldı. Erdoğan ve Özel, Türkiye Büyük Milet Meclisi'nin 104'üncü açılış yıl dönümü sebebiyle gerçekleşen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir vakit gerçekleştirmişti. O görüşmede bir araya gelme kararı alındı. Zaten orada Özgür Özel’in mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

muhammet-kosee-1.jpg

muhammet-kosee-1.webpGÜNDEM YENİ ANAYASA

AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacak görüşmede ana gündem maddesi yeni anayasa. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak dönüşü gazetecilere verdiği demeçte, "CHP'nin de değişime destek noktasında adım atacağı inancındayım" dedi.

Diğer yandan belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli maaşları, ve atama bekleyen öğretmenler ve halkın derdi ve tasası olacağı söyleminde bulunuyor.

KILIÇDAROĞLU OFİSİNDEN NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Görüşmeden önce eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda sohbet eden Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin görüş ve önerilerini aldı.

muhammet-kosee-3.jpg

İYİ PARTİ MHP İLE ÇOK MU YAKINLAŞACAK SORU İŞARETLERİ

Yeni seçilen Genel Başkan Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin İYİ Parti kurultayıyla ilgili "Neden tebrik etmediğimi hepinizin huzurunda söylüyorum; ihaneti tebrik etmek bizim kitabımızda yazmaz" dedi ve şu sözlerine yanıt verdi: Devlet Bahçeli hakkında ‘’Başım gözüm üstüne Devlet beyi kırmam’’ dedi.

Buradan fotoğrafı parçalayıp bakmak gerek’ sanki Türkiye’nin 2. Partisi olan CHP’de vaziyet değişecek gibi duruyor. İYİ Parti’nin atacağı adımlar ülke siyasetinde konum değiştirebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Yavaş Arşivi
SON YAZILAR