Uğur Özteke

Uğur Özteke

TRAFİĞİ DÜZELTMEK İÇİN SÜRÜCÜLERE NE YAPMALI, NASIL YAPILMALI ?

TRAFİĞİ DÜZELTMEK İÇİN SÜRÜCÜLERE NE YAPMALI, NASIL YAPILMALI ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı önümüzdeki beş yılda en çok zorlayacak en çok eleştirilecek, hatta kalede gedik açtırabilecek konuların başında sürücüsünden yayasına her kesimi kaplayan birinci sorunlu ve zorunlu madde şehir içi trafik konusudur.

Bunun için kimseyi suçlamadan ister yaya olalım ister sürücü olalım ister özel araç sürücüsü olalım isterseniz dolmuş ya da otobüs sürücüsü olalım bu hepimiz için her an geçerli ve üzücü bir değerlendirme olursa şu direksiyon başında bencillikten kurtulmalıyız.

Şehir içi trafik karmaşasında yetkilileri suçlamadan iğnenin ucunu kendimize batıralım.

………

 

Kameraların da çok net tespit edebileceği bir şey dikkatimi çekmeye başladı;

Nalçacı Caddesi’nden Sille’ye Dedeman’a doğru gidiyoruz. Alaaddin İlkokulu’nun olduğu kavşağa yaklaşırken üç şerit var ve bu şeritler çizgilerle belirtildiği gibi kalınlaştırıldığı gibi sürücülerin daha dikkatli olması için de uyarılar yerleştirilmiş.

En soldaki şerit ışıklara yaklaşırken en soldaki şerit sola dönüş için onun yanındaki ortadaki şerit de yine bir işaret var ya sola dönebilirsiniz ya da direkt gideceksiniz...

İşte burada ehliyet alırken araç kullanırken hiçbir şey bilmiyorsanız çizilmiş boyanmış çizgilere baktığınız zaman yolun en sağındaki şerit direkt gidecek araçlar içindir yani üçüncü şeritten siz sola dönemezseniz. Dünyada böyle bir uygulama yoktur; bilmiyorsanız da işaretler sizi zaten yönlendiriyor. Geçenlerde orta şeritte ilerliyorum, sağımdaki yani üç şeridin en sağındaki araç birden önüme kırmak istiyor direksiyonu. Haliyle sinirlenip yol vermiyorum araç sürücüsü yanında bir de bayan olduğu halde efeleniyor, dayılanıyor, korna yapıyor... Hani geçenlerde Sayın Devlet Bahçeli’nin de meclis kürsüsünde net bir şekilde ifade ettiği “milletin ruh sağlığının bozuk olduğu” yönündeki ifadesinden korkmasak, aracı durduracağız ne oluyor diye soracağız; ama bu mümkün mü Konya’da hangi sürücü direksiyondan inip haklılığını ispat etme cesaretini gösterebilir ki... Huzur şehri dediğimiz Konyamızda hamile doktorları bile hastanelik etmedik mi? Net söylüyorum korktum, korkmasam gerçekten dünyanın hiçbir yerinde geri kalmış Afrika ülkelerinde bile olmayacak bu tarz yaklaşımlar; geleceğimiz adına son derece üzücü ve korkutucu idi.

DEVLET OKULLARI, VELİYİ ÜZMEMELİ

Bugünlerde şehrimizden on binlerce kilometre uzakta da olsak teknolojinin güzelliği sayesinde 24 saat Konya ve sizlerle nefes nefese yaşamak kadar mutluluk verici bir şey olamaz.

İşte siz samimi dostlarımızdan gelen birkaç konuyu daha sizlere aktarmak ve dolayısıyla yetkililere iletmek istiyorum.

Son yıllarda ülkeyi tek başına yönetip dizayn eden AK Parti’nin güzelliklerini, iyiliklerini hizmetlerini inkar etmek son derece yanlış ve yanlı bir düşüncedir. Zaman zaman Sayın Cumhurbaşkanımızı etkileyip milletin genelde tasvip etmeyeceği kararlar almasında kendisini yönlendirenlere ne kadar kızarsak kızalım gelişim her alanda hızla devam ediyor, tabii gelişimle birlikte değişim de.

Sayın Cumhurbaşkanımızın zaman zaman yaptığı çıkışlarda sitemlerinde belki de kendisini de en çok üzen konuların başında eğitim geliyor. Eğitim sadece bizler için değil dünyada da insanlığın olmazsa olmazların başında gelir.

Ancak her ne hikmetse AK Parti iktidarlarının başta Reis olmak üzere milleti kahreden konunun başındaki eğitim için aldığı tedbirler ve tüm iyi niyetli çalışmalarına rağmen sıkıntılar, sorunlar bitip tükenmiyor.

Bizim de gazeteci olarak dile getirmekten utandığımız dahası dile getirmemek için direndiğimiz en baş konu eğitimdeki sıkıntılardır, bunu bilen biliyor.

Peki şimdi bir velinin bize gönderdiği durumu dahası paylaşımları sizlerle paylaşarak bir velinin, bir babanın genel sıkıntısını yetkililere iletmek istiyoruz.

Bakın okurumuz ne diyor.

 

foto-1-045.jpeg

 

Sonra devam ediyor;

Kazım Özenç Seçen Ortaokulu… Burası bir devlet okulu, okul aile birliği whatsapp grubu kurdu, okul aile birliği daha önce katkı payı adı altında her öğrenciden 75 TL istedi. Daha sonra okulun boyandığını wc'lerin tadilat olduğu adı altında bir mesaj atıldı. Mesajda pazar günü yapılacak deneme sınavına 75 TL vermeyen öğrencilerin alınmayacağının müdür tarafından söylendiği yazıyor. Devlet okulunda bu tür ayrımcılık nasıl oluyor ilgilenirseniz mutlu oluruz...

Para vermek önemli değil; veren var, veremeyen var. Devlet okulunda çocuklar arasında ayrımcılık olmaz hele bu krizde...

.......

Biz inanıyoruz ki zaman içerisinde küçük küçük aksaklıklar tek tek yok olacak... Ancak o günlere doğru hızla giderken bu tür ferdi sıkıntıların da istenirse duyarlı yöneticilerimiz tarafından sorun olmaktan çıkartılacağını biliyoruz

 

……

foto-2-040.jpeg

Yine sizlerin bizi uyarması bizim köşe yazılarımızda dile getirmemiz ve duyarlı hassas güzel yöneticilerimizin de eksikleri hataları düzeltmesi ile bir şeyin daha hoş görünmesini sağlamışız bakın bunu da yine bir bayan okurumuz şöyle özetliyordu;

Uğur abim merhabalar, daha önce Türk Büyüklerinin büstlerini paylaşmıştım sizinle. Siz de gazetede bunu dile getirmiştiniz. İşte medyanın gücü; önlemini almışlar ve her büstün üstüne kime aitse yazmışlar açıkçası mutlu oldum. Teşekkürler.

 

foto-3-037.jpegfoto-4-026.jpeg

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

“Gitmeden önce düşün; çünkü döndüğünde bulduğunla, giderken bıraktığın asla aynı olmayacak”.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sümkürüp burun temizliği yaptıktan sonra kullandığımız kağıt mendilleri yere değil çöpe atmayı becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR