Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

2017-18 SÜPER LİG İLHAN CAVCAV SEZONU… AZ SONRA

2017-18 SÜPER LİG İLHAN CAVCAV SEZONU… AZ SONRA

Futbolda yeni sezon hazırlıkları hem sahada, hem transfer çalışmaları ile devam ediyor. 28 Temmuz 2017 mesai bitimine kadar süper lig kulüpleri 125 transfer yaptılar ve şu ana kadar 772,25 milyon Euro bedele sahip bir lig oluştu. En çok stoper (19), transfer edildi. Bölgelere göre değerlendirdiğimizde kaleci transferi 10, defans 43, orta saha 44, forvet transferi 28. Ligin yaş ortalaması 27,1; 524 futbolcunun 247’si (% 47.1) lejyoner. En yaşlı takım Karabükspor (28,5); 25,2 yaş ortalaması ile Kasımpaşa en genç takım (Atiker Konyaspor 25,9 yaş ortalama ile en genç üçüncü takım). 17 lejyonerle Alanya ve Kayserispor en çok yabancı oyuncuya sahip; en az yabancı 7 oyuncu ile Sivasspor’da. Ligin en değerli oyuncusu Beşiktaş’lı Talisca (13 milyon Euro).

Beşiktaş: 12 güncel A milli oyuncu. Stoper, sol bek ve orta saha transferi yaptı. En flaş transfer Pepe (Real Madrid-2012-13 sezonu değeri 30 milyon Euro).

Fenerbahçe: 12 güncel A milli oyuncu. Kaleci, sağ bek, orta saha ve iki on numara transfer etti. Sevilla’e transferi söz konusu olan Kjaer en değerli oyuncu(11 milyon Euro). Souza, 8 milyon Euro ile ikinci sırada. Valbuena en flaş transfer (2013 sezonu değeri 15 milyon Euro). Isla, Dirar, Mehmet Ekici diğer önemli transferler.

Galatasaray: 13 güncel A milli oyuncu. Stoper, sağ bek, on numara ve santrafor transfer etti. Muslera en değerli oyuncu (11 milyon Euro). Belhanda ve Gomis 2012 ve 13 sezonu değerleri 14 milyon Euro.

Medipol Başakşehir: 11 güncel A milli oyuncu. Visca 8 milyon Euro ile en değerli oyuncu. Kaleci, iki stoper, sol bek, merkez orta saha, orta sol, sol kanat, sağ kanat, forvet arkası ve santrafor transfer etti. Gökhan İnler 2013 sezonu 18 milyon Euro. Elia (Feyenord’dan transfer) 2010 sezonu 17 milyon Euro ve Clichy (Manchester City’den transfer) 2013 sezonu 16 milyon Euro bedelli şöhretleri.

Trabzonspor: 11 güncel A milli oyuncu. Sağbek ve orta saha transfer etti. Slovak milli Milan’dan transfer Kucka 9 milyon Euro bedelle en değerli oyuncu.

Osmanlıspor: 5 A milli güncel oyuncuya sahip. Kaleci, merkez orta saha, sağ kanat ve santrafor transfer etti. Satılması planlanan N’diaye 5 milyon Euro ile en değerli oyuncu.

Bursaspor: 7 güncel A milli oyuncu. İki stoper, sağ bek, orta sağ ve on numara transfer etti. Kaleci Harun Tekin 4 milyon Euro ile en değerli oyuncu.

Kayserispor: 8 güncel A milli oyuncu. Kaleci, stoper, üç sol bek, üç sağ bek, ön libero, üç merkez orta saha, iki on numara ve bir santrafor transfer etti. Ganalı milli oyuncu Asomah Gyan 4.5 milyon Euro bedelle en değerli oyuncu (2012 değeri 12 milyon Euro).

Antalyaspor: A milli güncel oyuncu sayısı 1. Kaleci, iki stoper, orta sol, iki sol kanat ve santrafor transfer etti. Menez (Bordeux’dan transfer) 6 milyon Euro bedelle en değerli oyuncu (2013 değeri 19 milyon Euro).

Göztepe: 4 güncel A milli oyuncu. Stoper, sağ bek, ön libero, üç merkez orta saha, iki on numara, sol kanat, sağ kanat ve santrafor transfer etti. New Castle’dan transfer Yoan Goufran en değerli oyuncu (3.5 milyon Euro/2014 değeri 9 milyon Euro).

Gençlerbirliği: 6 güncel A milli oyuncu. Stoper, sağ bek, iki ön libero, iki sol orta saha, sol kanat, sağ kanat ve santrafor transfer etti. Uğur Çiftçi 2.75 milyon Euro ile en değerli oyuncu. Skuletic 2015 yılındaki 3,8 milyon Euro bedeli ile eski şöhretlerden (güncel değeri 2 milyon Euro).

Aytemiz Alanyaspor: 7 güncel A milli oyuncu. Kaleci, stoper, sol bek, sağ bek, ön libero ve iki santrafor transfer etti. Kaleci Remy Riou 4 milyon Euro bedelle en değerli oyuncu. Yunan milli ön libero Gisannis Maniatis 2014 yılındaki 5 milyon Euro ile dikkat çeken isimli transfer.

Akhisar Belediyespor: 2 güncel A milli oyuncuya sahip. İki sağ bek, ön libero, sol kanat ve santrafor transfer etti. 2.5 milyon Euro ile Ömer Bayram ve Miguel Lopez en değerli oyuncu. Lopez 2013 yılında 5 milyon Euro ile gözde oyunculardan idi.

Kasımpaşa: 4 güncel A milli oyuncu. Stoper ve iki merkez orta saha transfer etti. Adem Büyük 3 milyon Euro ile en değerli oyuncu.

Kardemir Karabükspor: 9 güncel A milli oyuncu. Kaleci, stoper, iki merkez orta saha ve sol kanat transfer etti. Gabriel Torje 2,5 milyon Euro ile en değerli oyuncu.

Sivasspor: 2 güncel A milli oyuncu. Kaleci, iki stoper, sağ bek, merkez orta saha, on numara, orta sol ve iki santrafor transfer etti. Fildişi Sahilli Arouna Kone takımın 1,5 milyon bedelle Muhammed Demir ile birlikte en değerli oyuncusu ancak Kone’nin transfer piyasasındaki en yüksek değeri 12 milyon Euro (2012).

Evkur Yeni Malatyaspor: 3 güncel A milli oyuncu. Kaleci, stoper, iki sağ bek, orta sol, on numara, sağ kanat ve iki santrafor transfer etti. Nacar Barazide 2,5 milyon Euro bedelle en değerli oyuncu ancak sağ kanat oyuncusu Nancy’den transfer Issiar Dia 2011 yılındaki 7 milyon Euro bedelle en tanınmış oyuncusu.

Atiker Konyaspor: Eski şöhretlere değil, şöhret adaylarına eğilmeye devam ederek doğru şekilde davranan temsilcimizin kadrosunda 5 güncel A milli oyuncu var. Kaleci, iki stoper, iki sol bek, sağ bek, üç merkez orta saha, forvet arkası ve iki santrafor transfer eden takımımızın en değerli oyuncusu 5 milyon Euro bedelle Riad Bajic. Anderlech geçmişli Al Arabi’den transfer Nijerya milli takım oyuncusu Ezekiel 2015 yılındaki 6 milyon Euro bedelle dikkat çeken gelecek vaat eden oyuncu. 29 kişilik mevcut kadrosunda 3 kaleci, 4 stoper, 2 sağ bek, 2 sol bek, 3 ön libero, 4 merkez orta saha, orta sağ, orta sol, on numara, sol kanat, sağ kanat,2 forvet arkası ve 4 santrafor tabir edilen oyuncuya sahip takımımız için kadro darlığı bu sene söz konusu değil ve forma rekabeti üst düzey olacak. Fair play’in önde olduğu bir lig diliyorum.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR