Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

4 gollü zafer

4 gollü zafer


Konyaspor, İstanbulspor deplasmanında 4 gollü zafer ile sezonun ilk 3 puanını kazanırken, farklı galibiyetle taraftarlarını da zevkten dört köşe ediyordu..


Teknik Direktörü İlhan Palut, bir önceki maça nazaran farklı bir orta saha ile takımı çıkardı. Orta sahada bu kez Zymer, Endri ve Muric ile başlayan İlhan hoca Pavicic'e de ilk 11'de görev verdi. Sokol Cikalleshi'nin Suudi Arabistan'a süpriz transferi nedeniyle kadroda olmadığı maçta, ileride görev alan Muhammet Demir'in pas tercihleri, penaltı golü atmasına rağmen 3 gol kaçırması ilginçti.


İlk dakikalarda topa daha çok hakim olsa da özellikle ikili mücadelelerde kırılgan olan bazı oyuncular top kayıpları ile dikkat çektiler. 15'de Muhammet Demir defans arkasına harika sarktı ikiye bir yakalanan rakip defans karşısında pasını veremeyince Konyaspor mutlak bir golden oldu.


Muhammet Demir gibi tecrübeli bir ayağın golü attıramaması ilginçti gerçekten..


Dakikalar 29'u gösterirken baskılarını artıran Konyaspor'da Cekici öyle bir gol attı ki adeta şapka çıkartılır cinstendi bu muhteşem şut ile gelen gol Konyaspor'u deplasmanda 1-0 öne geçirdi.


34'te bu kez Zymer iyi sarktı ileri çıkan kaleciyi de geçti harika vurdu ancak top direkten sahaya dönerken, takipçi olmaması da Konyaspor'u bir golden daha etti.


Top kayıpları ve kırılgan oyun yapısı ile bir çok ikili mücadelede top kaybeden hatalı paslarıyla da dikkat çeken Pavicic'in kazandırdığı penaltı ile Konyaspor 2. golünü attı.


İlginçtir, 2 mutlak gol kaçıran Muhammet Demir penaltı atışını gole çevirerek takımının soyunma odasına 2-0 galip gitmesini sağladı.


Bu arada Sehic de tecrübesiyle yaptığı 2 kurtarış ile önemli başarı gösterdi ilk 45 dakikada.


2. yarıya da baskılı başlayan Konyaspor, atakları ile rakip İstanbulspor'u adeta bunalttı.


56'da Zymer, harika çalımlarla sıfıra kadar indi topu o kadar güzel sakladı ki kimse kapamadı sonra sıfırdan yaptığı ortada top defansa çarpıp Konyaspor'un 3. golü olarak filelere gitti..


65'te Pavicic, Endri ve Muric'i kenara alan İlhan hoca, Soner, Rahmanovic ve Michalak'ı sahaya sürdü. Sakatlanan Michalak 79'da yerini son transfer Uche'ye bıraktı.


Uche 81'de güzel bir pas çıkardı Muhammet Demir maceracı bir topuk vuruşu denedi golü kaçırdı..


Maç Konyaspor'un 4-0 galibiyeti ile sonuçlanırken, sezonun ilk galibiyetini deplasmanda kazanan Konyaspor gelecek hafta Eskişehir'de oynayacağı zorlu Fenerbahçe maçı öncesi büyük moral kazanmış oldu.


Tebrikler Anadolu Kartalı..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR