Oktay Mermer

Oktay Mermer

ABD dergisinden PKK'ya talimat gibi makale!

ABD dergisinden PKK'ya talimat gibi makale!

ABD dergisi Foreign Affairs'te, Doğu illerinde ve kırsalda tarihi bir yenilgi alan PKK'ya talimat gibi bir makale yayınlandı.

Amerikan’ın dış politika dergilerinden Foreign Affairs’te Türkiye’yle ilgili dehşete düşüren bir makale yayınlandı. Washington’daki Ortadoğu Enstitüsü Uzmanı Gönül Tol’un imzasıyla yayınlanan makale, “Türkiye’nin Gelecekteki Askeri Darbesi” başlığını taşıyor.

PKK’YA YENİ MİSYON MU YÜKLEDİLER?

Makaleye göre; dağda ve Doğu illerinde ağır bir mağlubiyet alan PKK’ya, adeta yeni bir misyon biçiliyor. Buna göre örgüt artık Batı illerinde kanlı eylemler yapacak, Türkiye’nin birçok bölgesinde kaos hakim kılınacak.

PKK’YA, ASKERİ DARBE ÖNCESİ “KAOS OLUŞTUR” TALİMATI MI VERİLDİ?

Makaleyle, Türkiye’deki ilgili organlara adeta talimat veriliyor. Buna göre, ülkede gerçekleştirilmesi planlanan askeri darbe öncesi, gerekli şartları oluşturma görevinin PKK’ya verildiği anlaşılıyor. Bu şartları oluşturmak için de, Doğu illerinden ziyade, Batı illerinde kanlı eylemler isteniyor. Böylelikle kaosun ülke genelinde hakim kılınması planlanıyor.

VEZNECİLER SALDIRISINDAN BİRKAÇ GÜN ÖNCE YAZILDI

Öte yandan makalenin, İstanbul  Veznecilerdeki hain saldırıdan birkaç gün önce yayınlanmış olması da dikkat çekiyor. Aynı zamanda, batı illerinde canlı bombaların yakalanmaya başlaması, PKK’nın yeni hareket tarzını ele veriyor ve yeni görevini uygulamaya başladığı ihtimalini kuvvetlendiriyor.

KAOS OLURSA, DARBE OLABİLİR

İşte makaleden dehşete düşüren bir bölüm:

"Eğer kitlesel şiddet batı şehirlerinde güvenlik zafiyetinin ortaya çıkmasına neden olursa ve büyük bir ekonomik düşüş yaşanır ve eğer hükümetin otoriter tavırlarında artış söz konusu olursa, ordu harekete geçebilir. Şartlar hükümet karşıtı protestoların artışa geçmesine neden olabilir. Bu durumda eğer Erdoğan gaddar bir polis baskısı oluşturur ve daha fazla kaos oluşmasına neden olurken kanlı katliamlar yaşanacak olursa, toplum generallerin yönetimi ele almalarını isteyebilir."

Kaynak: Haber 7

Peki Amerika ne yapmak istiyor?

ABD askeri yetkilileri PKK Başkanlık Konseyi üyeleri ile 11 Temmuz ve 16 Temmuz günlerinde iki görüşme yaptılar. Bu gelişme İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in 23 Temmuz 2003 günü yaptığı basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı ve bugüne dek taraflarca yalanlanmadı.

CIA, PKK'ya 27 Aralık 2002 günü hayali cam sehpa ithalatının ödemesi perdesi altında 125 milyon dolar verdi. Para, ABD'den Littleford isimli işadamı tarafından banka havalesi yoluyla Suriye'deki PKK'lı bir işadamına yollandı. Türk devleti yaptığı araştırma sonucunda olayın doğru olduğunu saptadı. ABD'nin PKK'ya 125 milyon dolar verdiği haberleri, ABD resmi makamları ve PKK tarafından yalanlanmadı.

PKK'nın sözde Kürdistan Ulusal Kongresi, 2002 yılı Ocak ayında NATO merkezinin bulunduğu Brüksel'de toplandı. Nisan 2002'de sözde Kürdistan Ulusal Kongresini temsil eden, Zübeyir Aydar, Remzi Kartal ve Nizamettin Toğuç'tan oluşan üç kişilik heyet ABD'yi ziyaret etti.

ABD'nin önemli strateji merkezleri tarafından çok sayıda haritaya göre Türkiye parçalanmış gösterilmektedir. Bu tür haritalar, ABD'ye bağlı resmi ve yarı resmi kurumların internet sitelerinde halen yer alıyor.

Bütün dünya bilmektedir ki, uyuşturucu ticareti CIA'nın denetiminde yürütülmektedir. CIA ve NATO, birçok terör örgütünü uyuşturucu ihalesi vererek desteklemekte ve denetlemektedir. PKK'nın en önemli gelir kaynağının uyuşturucudan elde edildiğini Abdullah Öcalan'da ifadesinde açıklamıştır.

Jandarma genel komutanı Orgeneral Eşref Bitlis tarafından hazırlanan raporda, Incirlik'ten kalkan; çekiç güç'e bağlı uçakların PKK'ya havadan malzeme attığı saptanmıştı. Bu rapor, 28 Ekim 1995 tarihli Aksiyon dergisinde yayınlandı. Eski Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş bu bilgiyi doğrulayan açıklamalar yaptı.

PKK'ya Batı ülkelerinde serbest çalışma şartları sağlanmasına ABD'nin büyük katkısı oldu. PKK'nın bu yöndeki talebini gerçekleştirmek için, PKK'nın adı KADEK olarak değiştirildi. AB, PKK'yı adı değiştirilinceye kadar terör örgütleri listesine koymadı. PKK KADEK adını alınca, bu kez de KADEK ve PYD  terör örgütleri listesine alınmadı.

Ey Avrupa. Artık kedinin yumak ile oynayacağı Türkiye yok.

 Aklını başına  al Almanya,  Türkiye Büyük  Millet Meclisi senin soykırımlarını kabule giderse hiç şaşırma.

Unutma ki seni 55 yıl önce ayağa kaldıran TÜRKLER oldu. Dikkat et bu sefer  diz çöktüren  TÜRKLER olmasın..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR