İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Acele etmeyin hele lig başlasın!

Acele etmeyin hele lig başlasın!

Türkiye’de geçen yıl futbol planını, oyun kurgusunu, yetenekleri, her türlü alternatifleri ve hamlelerini  “sistem” üzerine inşa eden üç takım vardı. Bunlar Konyaspor (Aykut Kocaman), Başakşehir (Abdullah Avcı) ve Y. Malatyaspor (Erol Bulut) olarak sıralandı. Bu üçlüye ligin son döneminde Alanyaspor’u (Sergen Yalçın) da ekleyebiliriz.

Buna neden mi dikkat çektim. Elbette, hazırlık maçlarında alınan sonuçlar daha doğrusu gol problemi…

Malum Konyaspor hiçbir hazırlık maçında gol atamadı. Abdullah Avcı’nın yeni takımı Beşiktaş’ın da son 4 maçta üstelik zayıf rakiplerle mücadele etmesine rağmen gol atamadığına şahit olduk.

Şimdi Konyaspor’a özellikle de Aykut Kocaman’a atıp tutanlar, bunu mal bulmuş mağribi gibi kullanmaya, tabiri caizse deli gibi saldırmaya başladı.

Oynana futbolu eleştirmek, gol problemine dikkat çekmek ya da bundan rahatsızlık duymak herkesin hakkı. Ama daha hazırlık döneminde, takıma ve hocaya bayrak açmak da son derece mantıksız.  

Durun bir dakika, sabredin, bekleyin be kardeşim! Hele bir Ankaragücü maçını görelim hatta ve hatta 4-5 haftayı bir geçirelim. Malum Aykut Hoca uzun sezon planlamasında sezon başı kampını oldukça ağır tutar. Bu da ilk haftalarda takımın biraz ağır kalmasına yol açıyor. 5-6 haftadan sonra makine düzeni oturacak ve Konyaspor yine alkışlanacak.

Bilmem izlediniz mi geçen gün kulübün sosyal medya hesaplarında yayınlanan Filipovic videosu vardı. Bu videonun orijinalliği ve mükemmelliği bir yana, orada futbolcular ağızbirliği etmişçesine kamptaki çalışmaların çok ağır geçtiğini söyledi. Baktığınız zaman yaklaşık bir aylık süreçte 33-34 ağır antrenman yapmış, 5 maç oynamış ve fiziki testlere tabi tutulmuş, buna karşın toplasan 3-4 gün ancak dinlenebilmiş bir takım görüyoruz. Ama biz olayın bu tarafını es geçip hemen hazırlık maçında gol atamadık diye “vah, tüh” yaparak kılıç kalkan çekip hocaya, Ali’lere Veli’lere saldırıyoruz.

Etmeyin, eylemeyin! Bu takım bizim, başka Aykut Kocaman da başka Konyaspor da yok. Sabırlı olalım, en önemlisi de destek verelim. İnşallah bu tünelin sonu yine aydınlık…

Yazımın sonunda bir paragraf da Konyaspor Basketbol’a açmak istiyorum. Basından takip edebildiğimiz kadarıyla iyi bir takım kuruldu. Her şeyden önemlisi Ozan Bulkaz gibi genç ve basketbolun Aykut Kocaman’ı diyebileceğimiz bir isim ile anlaşıldı. Deneyimli ve ligde kafaya oynayacak bir takım oluşturuldu. Eğer mali problem yaşanmazsa potada da şampiyonluk yakın…

 

 

 

 

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR