AFAD’tan ‘ilk yardım’ eğitimi

AFAD’tan ‘ilk yardım’ eğitimi
Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde “Afetlere Hazır Ol” kampanyası kapsamında Ocak ayının teması olan “İlk Yardım” konusu için basın toplantısı düzenlendi.

 

Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde “Afetlere Hazır Ol” kampanyası kapsamında Ocak ayının teması olan “İlk Yardım” konusu için basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İlk Yardım Eğitmeni Celalettin Sızı tarafından basın mensuplarına  İlk Yardım eğitimi verildi.

 ‘İNSANLIK ZOR DURUMDA’

İlk yardımın öneminden bahseden Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yıldız Tosun, “Evimizde, iş yerimizde herhangi bir doğal afette insanlar yaralanmaktadırlar. Herhangi bir sağlık görevlisi gelinceye kadar kişinin kendisine ya da başkasına yardım edebilmesi çok önemlidir. Bir ilk yardımcı bunu yaparken nasıl yapar? Olay yerinde tıbbi araç gereç kullanmadan mevcut araç ve gereçlerle ilaçsız uygulamalarla yapar. Her kişinin mutlaka ilk yardımı bilmesinde kendisi için, sevdikleri için, vatanı için, ülkesi için, insanlık için faydalıdır. O yüzden ben herkesi, bütün toplumumuzu, bütün vatandaşlarımızı, mesleği ne olursa olsun öğrenciden tutun da ev hanımına kadar hepsini ilk yardım bilmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı. İdlib’de yaşanan zulme de dikkat çeken Tosun, “ İdlib’de bir insan faciası var. İnsanlar çamur içinde, çocuklar, kadınlar gerçekten zor durumda. İnsanlık zor durumda. Eğer İdlib’e katkıda bulunmak için Suriye yazıp 1866’ya gönderirseniz çorbada bizim de bir tuzumuz olur ve İdlib’in yanında oluruz. İnsanlık ölmesin, çocuklar ölmesin” ifadelerini kullandı.

’16 SAATLİK EĞİTİM ALMANIZ GEREKİYOR’

İlk yardım ile ilgili doğru bilinen yanlışlara değinen İlk Yardım Eğitmeni Celalettin Sızı, “Sosyal yaşamımız için en önemli konulardan bir tanesi olan ilk yardım konusuyla alakalı yanlışlar üzerine durup, doğru kazanımları elde etmeye çalışacağız. İlk yardım herhangi bir hastalık ve kaza anında sağlık personeli olay yerine gelinceye kadar çevre şartlarından ve kendi imkanlarımızdan yararlanarak yapılan uygulamalardır. Ülkemizde ilk yardım yönetmeliği Sağlık Bakanlığı kapsamında uygulanan bir çalışmadır. Bununla ilgili genel bir yönetmelik vardır. Resmi sertifikalı bir ilk yardımcı olabilmek için il sağlık müdürlüğü bünyesinde ruhsatlandırılmış özel kurumlar ya da kamu kurumlarından 16 saatlik bir eğitim alarak ve bunun akabinde gerekli sınavdan başarı gösteren herkes ilk yardımcı olabiliyor. Bizler de Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Sağlık Bakanlığı akreditasyonuna sahip bir kurumunu bünyemizde bulunduruyoruz. Bizler 16 saat eğitimi veriyoruz” şeklinde konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.