Oktay Mermer

Oktay Mermer

AK Parti Adaylarını 3’lü Komisyondan Seçiyor

AK Parti Adaylarını 3’lü Komisyondan Seçiyor

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala tüm partiler ve aday adayları hummalı bir çalışma içine girdi.

Özellikle metropol şehirlerde,  adaylar çok fazla tanınmaz,  daha çok parti önemlidir.  Parti bu tür ana şehirlerde başka illerde ismi öne çıkmış siyasete yıllarını vermiş kişilere yer verir.

AK Parti 3 komisyon kurarak adaylarını belirleme kararı aldı.  Alt, orta, üst komisyonlardan geçen aday adayı,  7 Haziran’da aday olma hakkına sahip olacağı bilinmekte.

Alt komisyonda yaklaşık 6 bin aday adayından yine yaklaşık 2000 aday adayı 6-16 Haziran tarihlerinde yapılan görüşmeler sonucunda bir üst komisyona çıkması uygun görüldü. Bu komisyonda aday adayın vizyonundan tutun da, konuşması, giyimi-kuşamı, parti ile ilişkisi, STK’lardaki hizmetleri, iş alanındaki başarılarına kadar çok özelliği incelendi.

Yine 22 Mart’a kadar orta komisyonda,  partililerin temayül sonuçları, at komisyon raporları göz önüne alarak milletvekili sayısının 2 katı kadarı yani 1100 aday adayı üst komisyona isimleri gönderildi.

23 Mart-7 Nisan tarihlerinde de Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU’nun başkanlığındaki üst komisyonlarda, diğer 2 komisyonun raporları ve 23 Mart’ta yapılan sivil toplum kuruluşlarının temayül sonuçlarının aday belirlemede etkili olacağını biliyoruz.

Her partide aday adayı olmuş kişilerin o partiye gönül vermiş oldukları, hizmetin en iyisini yerine getirebilmeleri adına kendi aralarında tatlı bir rekabet içine girdiklerini söylemeye bile gerek yoktur.

Konya’da aday adaylarının çoğunu tanıyorum, cidden çok değerli, kendi alanlarında başarılı olmuş isimler bu senede aday adayı. Birini anlatmamız diğer birine haksızlık olur.

Ama diğer illerdeki özellikle hemşerimiz aday adaylarını zaman zaman tanıtmaya çalıştım. Önemli olan hemşerimiz olması yanında ülkesine, vatanına, halkına yarar sağlayacak hizmet sunacak ve vatandaşı kucaklayacak vekillerin olmasını arzu ederiz.

Bayburt’tan da bu dönem inşallah 2 milletvekilimiz olacak. 22 aday adayından 1 tanesi de benim ağabeyim,  vatansever, yaşlı-engelli dostu, ihtiyaç sahiplerini arayıp bulan onlara destek veren, başta Ankara’daki Konyalı derneklere ve hemşerilerimize maddi-manevi desteğini esirgemeyen Sayın Atilla GÜLER Bey’den bahsetmek istiyorum.

Sayın Atilla Güler, 36 yıllık kamu ve beş yıllık savunma sanayi sektöründeki üst düzey yöneticilik hizmetlerinde bulunan, emekli Albay Atilla Güler, aynı zamanda Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'in kardeşi.

Atilla Güler, Başbakanımız Sayın Davutoğlu’nun 2023’deki hedefindeki savunma sanayinin %100 üretim ile kendi uçağımızı, helikopterimizi, gemimizi, tankımızı, roketimizi, silahımızı yapmamızda 5 yıllık, Aselsan, Roketsen ve Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı’ndaki önemli görevlerde bulunması bu çalışmanın önemli mihenk taşlarından biri olmuştur.

Sayın Atilla GÜLER Bey’in milletvekili olması durumunda savunma sanayimizin ivmesini daha da artıracağını, teknolojik çalışmalar yanında askeriyenin stratejik ihtiyaçlarını iyi bilmesi ve abisi gibi generallerimiz ile irtibata geçerek planlı ve programlı çalışmalar yapılmasına da öncülük edeceğine inandığım bu büyüğümüzün, olmazsa olmaz adayların içine girmesini canı gönülden dua ediyoruz.

Ekonomi, hukuk, sağlık, eğitim, bayındırlıkta ne kadar çok başarılı isime yer verilirse, savunma sanayide en az o kadar çok önemli. 1974 yılında bırakın silahımızı, paraşüt ipi-çadırı bile yoktu, çok şükür son 10 yılda çok yollar kat edildi. Siyasi idare ile askeri idarenin ortaklaşa hareket etmeleri bu güzel gelişmenin en iyi örnekleridir.

Sözün özü, “İşin ehli olanlar, vekil olsun inşallah”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR