Oktay Mermer

Oktay Mermer

Ak Saray Hayırlı Olsun

Ak Saray Hayırlı Olsun

 

Daha temeli atılmadan konuşulmaya başlanan,  mimarisi bilinip bilinmeden eleştirilen, yeri konusunda fikirler üreten bir takım yorumcuların ardından nihayet yaklaşık 150 dönüm araziye kurulan Ak Saray, Osmanlı motiflerine uygun inşa edildi.

  Bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 'Çankaya' yerine, 'Ak Saray' olarak da anılan Beştepe'deki yeni cumhurbaşkanlığı binasında yapıldı.

Yapılan bina neden bir gurubu rahatsız ettiğini inanın ben bir mühendis olarak teknik olarak düşündüğümde hala anlamış değilim.

Yapılan bina Türkiye Cumhuriyetin temsil edildiği, Cumhurun başının sevk ve idaresini yapacağı bir binanın gösterişi, metrekaresi, bulunduğu konum neden birilerini rahatsız eder ki?

Kimine göre Söğütözü, kimine göre Beştepe, kimine göre Atatürk Orman Çiftliği olan yerde daha önce ne vardı?

Daha önce burada Orman Genel Müdürlüğü’nün, ÖÇK (Özel Çevre Koruma) binaları, lojmanlar ve hatta eskilerin çok iyi bildiği Marmara oteli inşaatı vardı.

Marmara oteli inşaatı haricindeki binaların hepsi kamu binası değil miydi? Neden o zaman AOÇ arazisine bu binaların yapılmasına izin verildi?

Efendim AOÇ, Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait o yüzden verilmiştir diyenler var.

Peki bende onlara sorarım Cumhurbaşkanlığından daha üst bir makam var mı? Bakanlıkların, Başbakanlığın, Cumhurun yani hepsinin başı bu hakka sahip değil mi?

Ayrıca burası 3. Derece sit alanı.  3. Derece sit alanları kamu yararına kullanılabilir.

Bir de tutturulmuş ağaç vs kesimi oldu diyenlere diyorum ki, bilmiyorsanız gidin, görün o bölgeye Ankara Büyükşehir Belediyesi yeniden bir orman inşa etti.

Ankara’ya hakim bir tepede,  güzel Selçuklu-Osmanlı mimarisinde bir binanın yapılmasından bizler gurur duymalıyız. Daha önce bu bölgede yolun kenarına mangalını kurup, içkisini içen ve bırakın ailece geçmeyi tek başına erkek başınıza geçmeye çekindiğiniz bölge şuan ismine yakışır güzellikte olması kötü mü oldu?

Amerika’daki Beyaz Saray 65 dönüm arazi üzerine kurulmuş, dünyaya hükmeden bir ülkeninki bile bizden başkanlık binası küçükmüş biz onlardan daha zengin bir millet miyiz gibi yazılarda çok yazıldı.

Evet biz onlardan büyük milletiz. Biz onlardan birliğimiz, beraberliğimiz, tek olmamız, ileriyi görmemiz birçok manevi konuda büyüklüğümüz kat kat yeter ve artar da.

Hani hepimiz gücümüze göre oturduğumuz evlerimizin en iyi olmasına, en iyi döşenmesine dikkat etmez miyiz? 

Neden Türkiye Cumhuriyeti’nin yurt dışından gelen misafirlerini konuk ettiği, gurur duyacağımız bir lüks konutumuz olmasın. Önemli kararların alınacağı rahat huzurlu çalışacakları ortam ve imkanlar olmasın. 

Eleştirenlerin muhalefet yaptıklarını sanıyorlarsa, yanıldıklarını bir kez daha hatırlatırım.

Sözün özü; “Aslan yattığı yerden belli olur”

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR