İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Alanya’dan Alınacak 3 Puan Muazzam, 1 Puanise İyidir…

Alanya’dan Alınacak 3 Puan Muazzam, 1 Puanise İyidir…

Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesinde deplasmanda G.Saray’a 4-1 yenilerek kupaya veda eden Konyaspor’umuz Pazar günü kendisi için çok önemli bir Alanyaspor mücadelesine çıkacak. Kupa karşılaşmasına ciddi ve bence gereksiz bir rotasyon ile çıkan Mehmet Özdilek, önceliğinin lig olduğunu tüm camiaya tekrar göstermiş oldu. Özellikle Patrik ve Volkan tercihleri bu sonucu hazırlayan temel etkenler olarak göze çarptı.

Konya kenti olarak o kadar çok uçlar arasından gidip geliyoruz ki, sadece ve sadece 7 gün içinde tüm fikirlerimiz alt üst oluyor, önceki hafta iyi dediğimize sonraki hafta kötü diyebiliyoruz. Kusura bakmayın belki biraz avam olacak ama; bu kadar oynak görüşlere sahip olmamız, doğru eleştiri yaptığımızda da ciddiye alınmamamıza yol açıyor. 

Başakşehirspor mücadelesi sonrasında tüm stadyum “şifo” diye inlemişti. Son dakikada gelen beraberlik golü ve Orkan’ın frikiğiyle kaçan 3 puan, şehirde hemen olumlu bir atmosfer oluşturmuştu. Haklı bir tepkiydi de bu. Ancak hafta arasında oynanan kupa mücadelesinde maçın tamamına yakınında başa baş bir mücadele ortaya koyan Konyaspor’umuzun son anlarda yediği goller neticesinde, hemen kasvetli bir atmosfer oluştu. 

Bakın sevgili kardeşlerim, arkadaşlarım ve abilerim; Mehmet Özdilek halen teknik direktörümüz ve ortama yaydığınız bu negatif enerji, hem o çok sevdiğinizi iddia ettiğiniz Konyaspor’u hem de o Konyaspor’u başarıya taşıyabilecek tek etken olan teknik heyet ve futbolcularımızın tüm özgüvenlerini bitiriyor. Sosyal medya platformlarındaki saçmalıklarınızı 20-30 kişi beğenip, totonuzu kaldıracak diye, Konyaspor bedel ödemez, ödememeli de. 

Aslında bu tür düşüncelerin nereden ve kimler tarafından servis edildiğini ben net olarak biliyorum ama şu aşamada susmam gerektiğini düşünüyorum. Konyaspor ile resmi, gayri resmi, uzaktan, yakından, içinden ya da dışından hiç alakası olmayan birkaç kişinin, çakma profiller, para ile tuttukları bot hesaplar ve 2-3 beğeni delisi tarafından oluşturmaya çalıştığı bir gündem bu. Kalbi temiz ama fikirsel anlamda çoğu zaman başkalarının düşünceleriyle hareket eden kardeşlerimiz de dahil hepinizden ricam, bu virüslerin yazdıklarından, çizdiklerinden, konuştuklarından etkilenmemenizdir.

Mehmet Özdilek kariyerine bakıldığı zaman zaten vasat ve bazen vasat üstü bir performans çizmiş bir teknik direktördür. Yani önceden Mourinho’ydu da şimdi Mehmet Özdilek olmadı. Genel itibariyle bakıldığında iyi niyetli bir şekilde kazandığı paranın hakkını vermeye çalışan teknik direktörümüz, kariyerinin tamamına yakınını zaten küme düşme hattı ve çevresinde geçirdi. O nedenle “Hoca takıma 2 gömlek küçük” vs gibi cümleler, bizlere yakışmıyor. Mutlaka hataları oluyor ve olacak da. Ama şu aşamada yapılacak bir teknik direktör değişikliğinin takım üstündeki olumsuz etkileri olumlu etkilerinden fazladır. Yeni gelecek teknik direktörün yeni yapılan transferleri oynatacağına emin miyiz mesela? Ya da bu dönemde 3-5 kuruş da ben cukkalayım diye düşünen art niyetli bir insanın gelmeyeceği ne malum? Siz değil miydiniz daha 1 hafta önce bu takım 3. Lig takımı diyenler? Ne oldu Eto’o, Jahoviç ve Volkan Şen alınınca bu 3. Lig takımı bir anda Premier Lig takımı mı oldu? Tamam yeni transferler inşallah bu takıma çok şey verecek ama bir çiçekle bahar gelmez, bunu unutmayalım. Başarı istikrar ve sabır işidir. Eğer takım içinde oluşan bu olumlu hava negatife dönerse o çok sevip öldüğünüz Konyaspor’u bir alt ligde izlemek zorunda kalırsınız, kalırız. Tabi buna bu zamana kadar hep cefa çeken ama konuşurken de 5 kez düşünüp bazen Konyaspor menfaatleri gereği konuş-a-mayan Büyük Konyaspor Taraftarı gibi yüreğiniz yeterse. Ya böyle yaparsınız ya da 2-3 sene öncesine kadar desteklediğiniz o İstanbul takımlarına geri dönersiniz. Belki de en iyisi budur değil mi? Düşündüm de; bence siz geri dönün be o samimiyetsiz ortama. Asıl Konyaspor ortamları sizlere 3 beden büyük gelir. O ender görüşlerinizi de kendinize saklayın. 

Son olarak, oynayacağımız Alanyaspor karşılaşmasıyla ilgili de herkes bulutların üstünde, uçuk kaçık yorumlarına devam ediyor. 3 puanı olmazsa olmaz olarak kamuoyuna satan yukarıda bahsettiğim insanlar ile bu düşünce yapısı ile 1 puan alındığında kıyamet koparmak isteyecek art niyetliler de şöyle bi geri dursun. Ali Cengiz oyunlarına gerek yok. Hocayı göndermek için Konyaspor taraftarlarını 3 puana şartlayan bu zihniyet, deplasmanda rakiple oynanacak mücadele alınabilecek 1 puanın akabinde bu şuursuz baskıyı daha da arttıracak. Yem ettirmeyin beyler kendinizi, zihninize tecavüz ediyorlar, ettirmeyin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR