Mustafa Balkan

Mustafa Balkan

Altay: “Seçimi çalışan kazanır”

Altay: “Seçimi çalışan kazanır”

Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Pusula Gazetesi muhabirleri ve yazarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Altay’ın davetine icabet ederek Sayın Uğur Başkan ile Selçuklu’daki hizmetler üzerine hasbihal ettik.

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Uğur Özteke’nin girizgâhından sonra Başkan Uğur İbrahim Altay’a referandum, yatay yapılaşma ve birkaç konuda daha sorular sordum.

Çanakkale’ye lise talebelerinin uçaklarla taşınmasıyla başlayan ve Konya’nın en büyük kültür projesi olan “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” projesi, genç nesillere tarih şuuru aşılamak ve genç beyinlere o bilinci kazımak adına yollara asfalt dökmekten, kaldırım yapmaktan ve çöp toplamaktan daha önemli bir şey olduğunu dile getirerek Sayın Başkanı tebrik ettim.

Selçuklu’nun çalışkan ve kültürel faaliyetleriyle başarılı bulduğum Başkan Altay’ın en gurur duyduğu projenin SEDEP olduğunu da o sohbet ortamında öğrenmiş oldum. Konya’da gerçekten çok geç kalınmış bir projenin buna rağmen hayata geçirilmesi, değerlerimiz adına, ahlâk adına, eğitim adına ne kadar önemli olduğunu vurgulamama gerek yok sanırım.

SEDEP üzerine çok yazı yazdım.

Adalet ve merhametten tutun ahlâk, edeb, namus, ar, iffet, ismet, sadakat, hoşgörü, saygı, sevgi, sorumluluk, sağlık, paylaşma, yardımlaşma, paylaşma, kardeşlik, cesaret, başarı, sabır, huzur, hoşgörü, İslâm ve barış gibi daha pek çok değerimizin okullarda eğitimciler, sosyologlar, ve psikologlarla birlikte tiyatral açıdan da işlenmesi kadar güzel bir şey olabilir mi?..

SEDEP Sayın Başkanımızı o kadar etkilemiş ve mutlu etmiş ki, bu projeyi Konya dışına Türkiye’ye ve ülke dışına kadar ulaştırma gereğini duyması, daha da güzel bir gelişme olarak beni de son derece sevindiriyor.

Kullanılan o güzel slogan gibi…

‘Bunun Adı Aşk’ olsun.

Boşuna söylenmiş bir slogan değil elbette.

Aşk olması için önce sevginin ortaya çıkması ve belirgin hale gelmesi gerekiyor.

Bu da Selçuklu’ya hizmet aşkıyla oluyor.

Uğur İbrahim Altay, nüfusu 600 bini aşan Selçuklu’yu ve Selçuklu’da yaşayan halkımızı seviyor.

SEDEP, SOBE, Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor ve Tropikal Kelebek Bahçesi projeleriyle bu sevgi, “BUNUN ADI AŞK” olsuna dönüşüyor.

Yâni, inanın ‘AŞK’OLSUN başkanım!

 

“SEÇİMİ ÇALIŞAN KAZANIR”

Referandumla ilgili olarak “EVET’lerin yüzde 60’ın üzerinde çıkması halinde Sayın Cumhurbaşkanı bir erken seçime gitmesi durumunda buna mahalli seçimler de girer mi? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklinde sorduğum soruya Sayın Uğur Başkan, şu cevabı verdi:

“Bir seçimin bir başka seçime endekslenmesini doğru bulmadığını düşünüyorum. Önemli olan bu referandumun mümkün olan en yüksek oy oranıyla vatandaşın desteğini almasıdır. Ben sürecin seçime doğru gideceği kanaatinde değilim. Şu durumda Türkiye bir sistem değişikliğine gitmeye çalışıyor. Odaklanmamız gereken şey budur. Tabiki son 13-14 yılda Türkiye’de yaşadığımız eski koalisyon ve kaos dönemlerini unutturdu. Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve Ak Parti’den kaynaklanan bir istikrar süreci var. Türkiye eğer bölgesinde güçlü bir ülke olacaksa eğer bundan başka bir şansımız yok. O çok net gözüküyor. Kesintisiz bir iktidara ve hükûmete ihtiyacımız var. Referandum sürecinde de temel olarak amaçlanan şey budur. Ve vatandaşımızın da bu konuda çok yoğun bir şekilde destek vereceğine inanıyorum.

Hem Ak Parti’nin hem MHP’nin bu konuda EVET diyeceğini açıklıyor olması da beklentileri yükseltiyor. Ama seçimin temel kuralı şudur: Seçimi çalışan kazanır. Onun için referanduma kadar bizde partimizin bizden istediği görevleri yerine getirerek her seçimde olduğu gibi en çok gayret eden, en çok sahada bulunan en çok çalışan olmaya gayret edeceğiz. Gayretimizin de vatandaş nezdinde karşılık bulacağına ve Konya’da EVET’lerin yüksek çıkacağına inancımız tam. Ama henüz anlaşılmayan konular var. Gündemden dolayı hiç konuşulamadı referandumun detayları. Ve saha çalışmasını sıkı yapmak gerekiyor. Hiçbir seçim garanti değildir. Çalışmazsanız kazanamazsınız. Gayret etmek ve çalışmak gerekiyor. Ben sonucun ülke için hayırlı olacağına inanıyorum.

Bir de bu HAYIR cümlesi de artık şey oldu…

“Hayırlı Cumalar” bile “Cumanız mübarek olsun”a döndü iş.

“EVET’li Cumalar” diyeceğiz herhalde böyle giderse!.. (gülüşmeler…)

Tabi bu ayrıştırmak olarak değil de zihinlerde EVET’in oluşmasına yönelik bilinçaltı algıya yönelik bir operasyon olarak değerlendirilebilir. Bence ayrıştırmak diye algılanmaz.

Sonuçta vatandaşın kanaati neyse herkese saygı duymak gerekir.”

Arkası yarın.

 

AZİZİM DİYOR Kİ

Geçtiğimiz sene 250 bin şühedanın yattığı Çanakkale’de sekiz bin genci buluşturan Selçuklu Belediyesi, bu sene dokuz bin liseli gencimizi götürmeye hazırlanıyor.

Bizler kimiz?

“Bizler 1071’de Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Sultan Alparslan’ın ve 1915’te Çanakkale Destanı’nı yazan o kahraman Mehmetçiklerin torunlarıyız.”

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Balkan Arşivi
SON YAZILAR