Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

ANADOLU KARTALI'YDI, AVRUPA KARTALI OLDU

ANADOLU KARTALI'YDI, AVRUPA KARTALI OLDU

Aykut Kocaman çok akıllı değişikliklerle başladı Rize maçına. Güçsüz ve formsuz rakibi karşısında, formsuz ve yorgun oyuncular Holmen, Meha ve Rangelov'u yedek bıraktı. Özellikle bu sezon Kocaman'ın vazgeçmediği oyuncuların başında gelen Meha'nın yedek olması beni şaşırttı, ama bir o kadar da sevindirdi açıkçası. İlk defa bir maçta yedek kaldı Arnavut oyuncu.

Halil İbrahim'in golünden sonra Konyaspor biraz daha dayanabilseydi daha rahat bir ilk yarı olabilirdi fakat bu gole erken cevap verdi Rizespor. Ali Turan'ın pozisyonu net penaltı, hakem doğru karar verdi.

İkinci yarıda gelen Holmen ve Rangelov hamlesi maçı kopardı. Zaten fizik - kondisyon olarak ligdeki birçok takımdan daha iyi olan Konyaspor, ikinci yarı daha diri bir görüntü çizdi. Bu da golleri getirdi, daha farklı da bitebilirdi. Bu sonuçla UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı garantiledi temsilcimiz. O artık sadece Konya'nın değil, Türkiye'nin temsilcisi. O artık Anadolu Kartalı değil, Avrupa Kartalı...

ALTIN KAFA VUKO

Vukovic bu sezon 7. golünü attı. 9 gollü Bajic'ten sonra takımın en golcü ismi. Müthiş bir sezon geçiriyor Sırp stoper. Ligin altın 11'ini yapsak Vukovic kesin o listede olur. Önümüzdeki sene de Konyaspor formasıyla bu şekilde devam eder umarım.

ŞAMPİYONLUK YARIŞI TEKRAR BAŞLADI

Yukarıda Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında yarış sürüyor. Beşiktaş iyi oynadığı maçta bireysel hatalar yüzünden zar zor 1 puan kazandı. Akhisar bu sezon Beşiktaş'ın belalısı oldu adeta. İlk maçta da Beşiktaş çok üstün olmasına rağmen 2 - 0 kaybetmişti. Şimdi bir beraberlik hakkı daha var siyah-beyazlıların. Evlerinde Kayseri ve Osmanlı'ya puan kaybedeceklerini sanmıyorum. Deplasmanda Galatasaray'ı da geçeceklerdir bence. Şampiyonluk son hafta Konya'ya kalırsa, onlar için sıkıntı. Konya için belki de prestij maçı olacak ama taraftarı önünde her zamanki gibi kazanmak isteyecek ve "Şampiyon olamasak da şampiyonu biz belirleriz" demek isteyecektir yeşil-beyazlılar.

Fenerbahçe'nin fikstürü Beşiktaş'a göre daha kolay fakat Beşiktaş kadar iyi oynamıyorlar. Yine de kalan 4 maçı da kazanmaları sürpriz olmaz. Ama Beşiktaş'ın bu saatten sonra şampiyonluğu vermesi sürpriz olur. Ne diyelim, hak eden kazansın...

TEMİZ LİG İÇİN TEMİZLİK ŞART!

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı son zamanlarda olduğu gibi yine olaylı bitti. "Bitemedi" desek daha doğru olur belki. Bülent Yıldırım maçı yarıda bırakmak zorunda kaldı. "Adaletin bittiği yerde anarşi başlar" lafına katılan biriyim ama darp edilen hakeme gerçekten üzüldüm. Bu sezon Trabzonspor'un çok canını yaktılar. Buna futbolcuların vurdumduymazlığı da eklenince o üzücü tablo ortaya çıktı maalesef.

Sonuçta ne var: Trabzonspor taraftarı büyük ayıp etti ve haklı olarak cezalandırılacak. Peki buna sebep olanlara ne olacak? Sezon başından beri süregelen hakem hataları? TFF ve MHK'nın beceriksizliği ve vurdumduymazlığı? Sürekli ortalığı geren, kaostan beslenen yöneticiler? Yöneticiler değişmeden bu tablo değişmeyecek maalesef.

Bülent Yıldırım çok bariz bir penaltısını vermedi Trabzonspor'un. Olay çıktığında da direkt soyunma odasına koştu diğer hakemleri beklemeden. Ne varsa bu Yıldırımlarda var. Yıldırım Demirören, Aziz Yıldırım, Bülent Yıldırım... Bütün Yıldırımların futbolla ilişiğini kesmek lazım. Temiz lig için, temizlik şart!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR