Bayram Kabadayı

Bayram Kabadayı

Aslan yatağından belli olur

Aslan yatağından belli olur

ASLAN YATAĞINDAN BELLİ OLUR

Bayram Kabadayı

Geçenlerde bir arkadaşımın çocuğu İstanbul’da ev tutmuş orada çalışacakmış. Arkadaşımla muhabbet ederken İstanbul’a gideceğini ve çocuğunun evini düzenleyeceğini söyledi.  Arkadaşıma İstersen beraber gidelim, bende İstanbul’u fotoğraflarım' dedim.

bayram-1-001.jpg

Neticede beraber karar verdik ve İstanbul’a gittik. İstanbul’a varınca ben arkadaşımdan ayrıldım ve fotoğraf çekmek için taksime gittim. Yağışlı, soğuk bir gündü, birkaç görüntü ancak alabildim. Akşam ise bir akrabamın evine misafir oldum. Sabah akrabama taksime gideceğimi söyledim; akrabam da izinli olduğu için beraber gidebileceğimizi söyledi. Buna çok sevinmiştim İstanbul’u iyi bilen birisiyle gezmek avantajdı benim için. Tabi ki sabah toplu taşım araçlarını kullanacaktık gideceğimiz yerlere. Duraklara vardığımızda insanlar sıra olmuşlar, birbirini itelemeden birbirinin sırasına girmeden ne de güzel toplu taşım araçlarına biniyorlardı. Ne güzel insanlar, birbirine nasılda tahammül ediyorlar ve saygı gösteriyorlar diye içimden kendi kendime söylendim. Esas itibarıyla olması gerekende bu. Neyse birkaç araç değiştirdikten sonra taksime vardık. Ben fotoğraf makinasını çıkartıp çekmeye başladım. Hemen şunu baştan ifade edeyim ki, benim bir huyum var; fotoğraf çekerken bazen de etrafa bakarak tespit yaparım kendimce.

bayram-2-001.jpg

Taksimde yerler o kadar temizdi ki,  yerlerde sigara izmariti dahi yoktu, Etrafa bakıyorum o kalabalıkta sigara içen yok, hayretler içerisinde kaldım. İçten içe 'demek ki sigara yasağına açık havada da olsa uyanlar var' diye düşündüm. Gerçekten bunu gözlemledim İstanbul'un İstiklal caddesinde... Bence de bu böyle olmalı, insanlar gezdiği yeri pisletmemeli, tertemiz bir ortamda yaşamanın kime ne zararı var ! Babam derdi ki, oğlum ‘’aslan yatağından belli olur ‘’ gerçekten de bu böyle. Tertemiz bir dünyada yaşamak herkesin hakkı, o zaman bu temiz yaşama hakkımızı kendi elimizle yok etmemeliyiz. İstanbul’da yaşayan bu çevreci insanların diğer şehirlerimizdeki yaşayan insanlarımıza da  örnek olması temennisiyle, şunu demek istiyorum; Temizlik her zaman güzelliktir, temiz bir çevrede buluşabilmek üzere...

Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bayram Kabadayı Arşivi
SON YAZILAR