Ali Çelik

Ali Çelik

ASOSYAL BİR NESİL Mİ GELİYOR-1

ASOSYAL BİR NESİL Mİ GELİYOR-1

 

Bu güzel pazar gününde evde oturmayın. Bugün ilk işimiz her günkü gibi Pusula gazetesi ile başlamak olsun güne. Ardından aile bireyleri ile kucaklaşmanın tam zamanı. Sevgimizi dillendirmenin, sevildiklerini hissettirmenin tam zamanı. Bunun en kolay yolu tebessümle güne başlamaktır. Peygamber (s.a.v) efendimiz “sizin en hayırlı olanınız, ailesine en iyi olanınızdır. Ben de aileme iyi olanınızım” (Mace, cilt 5, syf 461) demiştir.

Pazar gününe özel plan yapmak lazım, güzel bir piknik veya dışarıda yapılacak bir çay partisi olabilir. Ne olursa olsun AVM ve kapalı alanlardan uzak stressiz bir yerler olması lazım. Bu arada hava tahminlerine göre pazar günü güneşli ve güzel olacak.

Anne-baba çalışan ailelerde en büyük sorun çocukların bakımı. Hafta içi okul ve ev arasında kapalı kapılar içinde sıkışan çocuklar genelde tv, tablet ve telefonla zaman geçiriyor.

İşte asıl tehlike burada başlıyor. Daha üç yaşında konuşmayı bilmeyen bir çocuk telefonda ya da tablette oyun açıp oynayabiliyor.

Bu konuyu bu hafta ele almamın en büyük sebebi geçen gittiğim bir restoranda bir ailenin 1 yaşındaki çocuğuna yemek yedirmek için telefon da video ya da çizgi film izlettirdiğini görmem oldu. Eminim bu birçok aile yapıyordur.

 

Bu konuda uzman kişiler uyarıyor, çocuklarınızın ruhsal, bilişsel hatta bedensel gelişimleri tehlike altında, Uzmanlara göre bu durum, çocuklarda çok ciddi sağlık ve gelişme sorunlarına yol açıyor. Çocuklardaki boyun, bel ve göz rahatsızlıkların bir kenara. En basit sorun olarak tablete odaklanmış çocuklar çevresinde olup bitenden bi haber yaşıyorlar. Asosyal bir nesil mi geliyor. Önümdeki hafta bu konuyu derinlemesine ele alacağız.

 

Sağlıklı ve imanlı bireyler yetiştirebilmek dileklerimle esenlikle kalın.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Çelik Arşivi
SON YAZILAR