İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Averaj Takımı Olarak Döndük…

Averaj Takımı Olarak Döndük…

Futbolun vitrini en büyük organizasyon olan Avrupa şampiyonasından kim derdi ki sıfır çekip averaj takımı olarak geri döneceğimizi. Bu çocuklar değil miydi elemeleri geçip şampiyonaya katılmaya hak kazanan. Demek ki bir şeyler ters gitti ve milli takım kimsenin düşünmediği bir şekilde finallere veda etti.

Ama inanın millet olarak hüsrana uğradık. Şunu her kez diyebilir İtalya iyi takım. Finallere gelmeden önce yanlış hatırlamıyorsam yirmi altı maçtır yenilmeyen ve başlarında Mancini gibi futbol dehası olan uzun yılardır bir teknik patronla çalışıyorlar. Bizim de bu takıma yenilmemiz kadar doğal bir olay yok. Fakat Galler ya da İsviçre bizden daha iyi bir takım mı da onlara da yenilip havlu atıp yurda dönüyoruz. Anlaşılan o ki averaj takımı olarak bu şampiyonayı tamamladık. Takım olarak genç bir kadroya sahibiz. Tecrübe yetersizliği yaşayabiliriz ama oynayan oyuncularımızın çoğu Avrupa’da top koşturan ve gerçekten kendi takımlarında oynayan kalite olarak üstün oyuncular. Demek ki bir yerler de yanlış yapılıyor ki bu turnuvadan da eli boş dönülüp turnuvanın en kötü takımı olarak döndük.

Bundan öncede çok maçta yenilen milli takım gördük. Lakin bu turnuvada ki oynanan oyun kadar kötü bir futbol oynadığımızı hatırlamıyorum. Pas yapamayan şut dahi çekemeyen bir milli takımımız vardı sahada. Olacak böyle yenile yenile kazanmayı da elbet bir gün öğreneceğiz.

Şampiyonaya giderken kadroya alınan oyuncular da yanlış tercih yapılmış olabilir. Ama belki yanlıştan dönülür diye beklenirken hata üstüne hata yaptık. Şenol Güneş’in de hataları bana göre çok. İster sahaya çıkan on bir yanlış deyin isterseniz kadroyu kurmada yanlışlıklar var deyin.

Aynı milli takımımız gibi Şenol hocada bu turnuvada sınıfta kaldı. Ama bu hoca değil miydi bizi yirmi yıl önce dünya üçüncüsü yapan. Demek ki o yıllardan bu zamana kadar çok şey değişti ve futbolda değişti. Artık yeni genç dinamik hocalara güvenmemiz gerekmiyor mu sizce de?

Hep aynı döngüyü yaşıyor milli takım. Şenol hoca gidiyor Fatih hoca geliyor o gidiyor diğer bir başkası geliyor. Ama gelip gidenler neden se hep aynı. Demek ki bir yerler de yanlış yapılıyor.

Artık yaklaşık iki ay sonra Dünya Şampiyonası maçları başlayacak ve milli takım da buna daha iyi hazırlanmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR