Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
BMMYK İdomeni Koordinatörü Baloch:- "Kamptaki kötü durumda herhangi bir iyileşme yok. Birkaç gündür devam eden yağmur koşulları daha da zorlaştırıyor"- Kamptaki Afganistanlı sığınmacı Rıza:- "Bazen tüm gün sadece bir sandviç yiyebiliyoruz. 26 gündür burad

İDOMENİ (AA) - Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan sığınmacı kampındaki durum her geçen gün kötüleşirken, yeni sığınmacılar da kampa gelmeye devam ediyor.

Son dokuz gündür sığınmacıların Makedonya'ya girişine izin verilmezken, sayıları 15 bini aşan sığınmacılar oldukça kötü koşullarda yaşam mücadelesi veriyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) İdomeni Koordinatörü Babar Baloch, AA muhabirine kamptaki mevcut durum hakkında bilgi verdi.

Baloch, "Kamptaki kötü durumda herhangi bir iyileşme yok. Birkaç gündür süren yağmur, koşulları daha da zorlaştırıyor. Uzun süredir devam eden korkunç durumda herhangi bir gelişme göremiyoruz" dedi.

Kampta yalın ayak yürüyen çocukların olduğuna işaret eden Baloch, "Hava çok soğuk ve bundan en çok çocuklar etkileniyor. Bugün hava 6 derece ve yağmur yağıyor. Soğuk hissedilebilir düzeyde" diye konuştu.

Baloch, kamptaki sığınmacı sayısında herhangi bir azalma olmadığını, aksine Makedonya'nın sınırları açacağı umuduyla her gün yeni sığınmacıların İdomeni'ye gelmeye devam ettiğini söyledi.

- "Son bir hafta en zor günlerimi yaşadım"

Kamptaki Afganistanlı sığınmacı Muhammed Rıza, sunulan sağlık hizmetlerinin iyi olmadığını ve çalışanların talebe yetişemediğini belirterek, "Ayrıca yiyecek kıtlığı da var. Bazen tüm gün sadece bir sandviç yiyebiliyoruz. 26 gündür buradayım ama havaların soğuması ve yağış nedeniyle son bir hafta en zor günlerimi yaşadım" ifadesini kullandı.

İdomeni'deki kampta 15 gündür bulunan Suriyeli çocuk sığınmacı Abdullah da yiyecek ve içecek konusunda kıtlık olduğunu ve saatlerce sıra beklediğini belirterek, "Yağmur yağıyor. Çadırlarımıza su girdi. Çamur üstünde yatıyoruz. Hepimiz hasta olduk" şeklinde konuştu.

Ablasının hastalandığını dile getiren Abdullah, ancak sağlık hizmeti verilen çadırlarda uzun sıralar olduğu için ablasının henüz tedavi edilemediğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.