Murat Baydar

Murat Baydar

AYAKLARIMIZ ARTIK BİRAZ YERE BASMALIDIR

AYAKLARIMIZ ARTIK BİRAZ YERE BASMALIDIR

          Konyasporumuzun, Medipol Başakşehirspor maçının üzerinden günler geçti ama inanınız bu hafta canım hiç yazı yazmak istemedi. Çünkü Konyasporumuz son haftalarda bizi başarılı sonuçlara çok alıştırmıştı. Bu haftaki sonuç hiç ama hiç iyi olmadı. Evet yenilebiliriz ama bir takım düşünün ki  90.dakika süresince karşı kalede isabet kaydeden tek bir şut atamıyorsa ben buna işte çok ama çok üzülürüm,  çünkü demek ki tek futbolcularımız değil tüm şehir olarak bizler bir havalar içindeydik ve Başakşehirspor o havamızı pek bir güzel indiriverdi, ayaklarımızın artık yere basmasını bize hatırlattığı için de ayrıca Başakşehirspor’a çok çok teşekkür etmemiz de bir borçtur.

Başakşehirspor maçı için maç analizi yapılabilecek hiçbir şey yok, çünkü Konyasporlu futbolcularımız bu maçı kafalarında bitirerek çıkmışlar,  olursa da olur olmazsa da canımız sağolsun gibi bir anlayışla maça çıkmış bir haldeydi futbolcularımız, buna kalecimiz Serkan Kırıntılı da dahil Osmanlıspor maçından beri kalemizi koruyan Serkan 5 maçta toplam 3 gol yemişken bir maçta 4 gol yiyerek muhteşem başarısına gölge düşürmüştür. Gerçi Başakşehirspor’un attığı 1.golde artistik bir hareket denemeseydi o golü engelleyebilirdi ancak diğer goller de onun da yapacağı bir şey yoktu. Çünkü  sahada bir Edin Visca faktörü vardı. Edin Visca da Konyaspor’da mücadele eden Riad Bajic de  Bosna Hersek Milli takımı oyuncuları. Edin Visca vatandaşına futbol nasıl oynanırmış, topa nasıl vurulurmuş, driplink nasıl yapılırmış öğretti. Buna karşın Riad Bajic ne yaptı denirse o da diğer oyuncularımız gibi sadece turistik bir geziye çıkmış gibiydi. Oysa ki Konyasporumuzun cefakar taraftar sayısı Başakşehirspor’un belki iki katıydı ve o taraftarlarımız ki 4-0’lık yenilgiye rağmen her zaman her yerde en büyük Konya tezahüratı ile takımımıza maç sonunda yine desteklerini sürdürmüşlerdir. Tek kelime ile helal olsun demekten başka söylenecek bir şey olmasa gerek. Ayrıca bu maçta 3 oyuncumuz sarı kart gördü. Bunlardan Alban Meha da diğer maçlarda 3 sarı kart barajına gelen Ali Çamdalı ve Ömer Al Şahiner gibi tehlike sınırında. Bundan sonra lig maçlarında görecekleri tek bir sarı kartta bile bir maç oynamamaları kaçınılmaz olacaktır.

Biz taraftarlar olarak bu maçtan bizlerin de çok ama çok ders almaları gerekmekte. Konya’nın neresine gitsem tüm hafta boyu şampiyon mu olacağız UEFA’ya mı gideceğiz gibi laflar edersek, küpe girmeden sirke olmaya kalkarsak Başakşehirspor gibi bir takım senin gözünün yaşına bakmaz al sana şampiyonluk alsana UEFA der. UEFA’ymış Avrupa’ymış bunlar bize çok ama çok erken. Bizim için ilk amaç 40 puan barajına bir an evvel ulaşıp ligde kalışımızı ilan edecek puanı almak daha sonra Allah ne kısmet ederse deyip alabileceğimiz maksimim puanı ve dereceyi almaya çalışmak bunun yanında da kurumsallaşma, şirketleşme ve kuruluş tarihimiz olarak 1922’yi alabilme çabalarına bir an önce hız vermemiz bizim adımıza yapılabilecek en büyük hareketler olacaktır. Konyasporumuz Süper ligde Başakşehirspor’la 9 kez karşılaşmış olup daha bir tane 3-2’lik galibiyeti vardır, ve o galibiyet de günlerce konuşulmuş ve o maçı yöneten hakem Çetin Sarıgül bir daha Süper ligde hiçbir maç yönetememiştir. 3 tane 0-0’lık beraberlik alıp 5 maçı da yenilgi ile kapatmış olan Konyasporumuzun bu aldığı yenilgilerden ikisi 5-0 ve 4-0’lık yenilgilerdir. Bu veriler de gösteriyor ki bizim ayaklarımızın yere basması gerekmektedir. Kendimizi dev aynasında görürsek işte böyle acı yenilgiler almamız kaçınılmaz olacaktır.

Bu maç hakkında yeteri kadar şeyleri yazdığımı düşünerek, yarın saat 19.00’da sahamızda oynayacağımız Gençlerbirliği maçına geçiyorum. Konyasporumuz bu maça 15 puanla ve -2 averajla 6. sırada, Gençlerbirliği ise 10 puan ve -4 averajla 14. olarak maça başlayacak. İki takımın da ligde attıkları gol sayısı 11’dir. Onlarda El Kabir ve Bogdan Stancu çok ama çok dikkat edilmesi gereken oyuncular. 2. bir Başakşehirspor faciasını artık bu şehir kaldıramaz bu maç ne olursa olsun kazanılmalıdır. Maçı Trabzon Bölgesi’nden Barış Şimşek yönetecek.  Konyasporumuza Gençlerbirliği maçında üstün başarılar dilerken yazımı noktalıyorum. Selam ve Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR