Mustafa Balkan

Mustafa Balkan

BARODA TARİHÎ HEZİMET

BARODA TARİHÎ HEZİMET

Konya Barosu seçimlerinde “Birlik Grubu” tarihî bir hezimet yaşadı.

Hatanın adını doğru koymak gerekirse…

Paralel siyasetin sonu!

Baro başkanlığı bazında kurulan 12 sandıkta oy kullanan 1552 kişiden İlke Grubu başkan adayı Av. Mustafa Aladağ’a 801, Birlik Grubu başkan adayı Av. Suat Altınsoy’a 481, Demokratlar Grubu başkan adayı Av. Ziya Sevgili’ye 217 oy çıkıyor.

Bu seçimlerde hemen hemen her kesimden herkese önemli bir mesaj var.

Sırtınızı siyasete ve güçlüden yana değil, adaletten, hak ve hukuktan yana dayayın yeter.

Eh atalar ne demiş: “Ağaca dayanma kurur, insana dayanma ölür.”

Listenize bir daha FETÖ’cü aday ne alın ne de sokun.

Hangi siyasi görüşten ve fikirden olurlarsa olsunlar Konyalı avukatlar; ilkeli bir duruş sergileyerek “Av. Mustafa Aladağ” isminde ortaklaşa birleşmişler.

Bu seçimin sihirli kelimesi ise;

“BAĞIMSIZ BARO”.

 

***

İlke Grubu Başkan adayı Av. Mustafa Aladağ, 801 oyla başkan seçilmeden önce, Yaka Marina’da düzenlenen basın toplantısında “İlke grubu olarak herhangi bir siyasi ideolojik kurum, kuruluş, cemaat veya partinin ipoteği altında değiliz. Listemizi oluştururken, bağımsız baro ilkelerine yakışır bir şekilde tüm meslektaşlarımızı kucaklayacak geniş tabanlı dünya görüşünün ne olduğuna bakmaksızın genç, dinamik ve aynı zamanda tecrübeli bir kadro oluşturmaya özen gösterdik. Bağımsız baro ilkesine yakışır bir şekilde samimi, içten ve etkin hizmet anlayışı sergileyeceğimizin sözünü veriyoruz.” demiş.

Av. Mustafa Aladağ’ı hiç tanımam. Seçimi açık ara farkla kaybeden Av. Suat Altısoy’u ise Merhaba’dan yakınen tanırım. Dürüst bir insandır. 28 Şubat’ta hukuken beraber mücadele etmiştik.

Başkanlık seçiminin galibi İlke Grubu, baro yönetim kurulunda beş üyeyle temsil ediliyor.  Diğer yönetim kurulu üyelerinin dürdü Birlik Grubundan diğer bir üye ise her seçimde olduğu gibi Demokrat Gruptan seçilmiş. Türkiye’nin altıncı büyük barosu olan Konya Barosu’nun Türkiye Barolar Birliği (TBB) Delegeleri ise; üçü ilke, ikisi birlik ve ikisi de demokrat olmak üzere yedi kişiden oluşuyor.

 

***

Bu seçimleri daha başka nasıl okumalı…

Kaybedenler elbette bu sonuçlardan büyük bir ders çıkaracaktır.

Özellikle Konya’yı yönetme iddiasında olan yöneticilerin paralel, yatay ve dikey nerede, nasıl ve ne şekilde büyük hatalar yaptıklarını masaya yatıracaklardır.

Mesnevî’de geçen “arslan ile kurt” hikâyesini bilirsiniz.

Ormanların kralı arslan, kurt ve tilki arkadaş olup ava çıkarlar. Sıra avladıkları hayvanların taksimine gelmiştir. Arslan kurda, “ey kurt adaleti tazeleyerek bunları pay et” der.  Kurt, adaletli şekilde bir pay yapmayınca arslanın bir pençesiyle yere serilir. Arslan bu sefer tilkiye döner, ve “bir de adaletli bir şekilde sen paylaştır” der.  Kurnaz tilki en büyük payları arslana verir. Arslan tilkiye döner ve; “bu adaletli paylaştırmayı nereden öğrendin sen” deyince Tilki; “Ey cihan pâdişahı, bunları ben kurdun başına gelenlerden öğrendim.” diye cevap verir.

Birlik Grubu, şu siyasi mücadelede başına ne geldiyse FETÖ’den ve FETÖ’yle mücadelede geri kaldığından geldiğini bilecek, anlayacak ve ders çıkaracaktır.

Konya Barosu’nun yeni başkanı Av. Mustafa Aladağ’ı tebrik eder, yeni yönetim kuruluna da hizmetlerinde başarılar dilerim.

 

AZİZİM DİYOR Kİ…

İçeride yatan FETÖ’cü bir avukat ne diyormuş biliyor musunuz?

“15 Temmuz’da hata yaptık. Allah bize bir fırsat daha verse de yarım kalan işimizi hatasız tamamlasak.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Mustafa Balkan Arşivi
SON YAZILAR