Prof. Dr. Mehmet Fidan

Prof. Dr. Mehmet Fidan

Başarılı Siyasetçinin Sırları

Başarılı Siyasetçinin Sırları

      Siyaset ve siyasetçinin bu kadar etkin olduğu bir ülkede bende artık bu konuda bir eser üretmek istemiştim nasip oldu ve sonunda nihayetinde bitirmiş bulunmaktayım. Konyamızın önemli yayınevlerinden olan Literatür yayıncılığında İsmail beyinde büyük gayretleriyle seçime az bir zaman kala bu kitabımızı okuyucularına kavuştu. Siyasetçilere ve aslında herkese başarısında 32 tane sırrı hatırlatıp onlara bir değer olduklarını belirterek bir katkı yapmayı bu eserde amaçlamıştım.

     Yıllardır çeşitli konularda eğitim ve konferanslar veriyorum. Başarılı siyasetçinin sırları bunlardan biridir. Teorik olarak kulağa hoş gelen ama uygulama aşamasında zorlandığımız sırlardır. Yoksa herkes gülümsemenin önemini, öfkenin kontrol edilmesi gerektiği, siyasette beden dilinin önemini, bir bakışın ömre bedel olduğunu v.d. bilmektedir. Bazen biz bunları biliyoruz diye başlayan sürecin heyecanlı yeri olan başlangıç aşaması bittikten sonra evet bizim en büyük hatamız diye başlayan sözcük dağarcığınızda bu sırları söylediğiniz içten duygularla belli olmaktadır.

       Siyaset bir meslek değildir. Hizmet etmek için kullanılması gereken bir yoldur. Maalesef bizim yurdum insanı bunu bir meslek olarak görüp siyasetsiz bir şey olmayacağını düşünmektedir. Gerçek mesleğiniz için yıllarca okumaktayız veya çalışmaktayız. Siyasette ise yüreğimiz ve heyecanımızı eğitmemiz gerekir. En büyük ilahi ihsan olan kendinizi sevmeniz önemlidir. Siyasi değerlerinizin farkında olmanız gerekir. Mutlu olarak diğer insanlara ilaç olmalısın. Kendi siyasi benliğinize bakışınız geleceğinizi belirlemekte etkili olacaktır. En büyük risk, kendinizi şükürsüz, hırslı, beceriksiz maddi ve manevi her şeyi kaybetme ihtimalinizdir. Unutmamız gereken siyasetçi, gerçek değerini dünya makamında değil yaptıklarının karşılığında amel defterinizde yazdırdıklarınızda aramalıdır.

    Kitap bu sırlar doğrultusunda özellikle siyasetin varlığı ve başarının geniş bir anlam ve etkisi olduğunu da dikkate alarak konuları ele almıştır. Bu doğrultuda konular, mümkün olduğunca anlaşılır bir şekilde sunmaya özen gösterilmiştir. Bununda başlıca sebebi, siyaset olgusunun geniş yelpazesinin varlığının ve etkin siyasal iletişim kullanımının okuyuculara genel bir resim olarak sunma çabasıdır. Bu kitap,  Başarılı siyasetçinin sırları eğitimlerimizin günlük bilgilerle, bireysel ve kurumsal danışmanlık tecrübelerimle harmanlanarak size ulaştırmış şeklidir.  

     Sizlere bu sırları verirken içinizdeki devi uyandırma gibi bir gayemiz veya telaşımız olmamıştır. Başarıyı yönlendirme ve gayretlerinize katkı sağlamak amaçlanmıştır. Yüce Yaradan sizlere bir yol çizmiştir. Sebeplere tabi olmak gerekir. İstemeyi bilmek gerekir. Size siyasette çırpınmayı anlatmak amacımız değil tam tersi hedef kitlenizle iletişim kurmayı ve onlarla mükemmel köprüler kurmanızın yolları anlatıyoruz.

   Başarının sırları siyasi yaşamın içine gizlenmiş fırsatlardır. Onları anlamak ve anlatmak için siyasetçiler veya siyasete ilgi duyanlar bir gayret göstermelidir. Yeryüzünde hiçbir şey sebepsiz ve anlamsız değildir. Sizler bu gayreti göstereceksiniz daha sonra siyasette olacakları takdir edeceksiniz.

   Bu kitabım,   sabırla okuyan, siyaseti hakkıyla yapmak isteyen ve sevgisine iletişim hamuru katan herkese…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Mehmet Fidan Arşivi
SON YAZILAR